Пред очите ни се унищожава една от основните характеристики на

...
Пред очите ни се унищожава една от основните характеристики на
Коментари Харесай

Хилядите мигранти разкриха слабостта на Европа

Пред очите ни се унищожава една от главните характерности на Европейския съюз – свободното придвижване на хора сред страните от общността. Германия и редица други основни страни от Европейски Съюз вкарват граничен надзор. Каква е повода за това решение, по какъв начин тъкмо ще бъде изпълнено и за какво това е извънредно противен сигнал за киевския режим.

От 17 октомври Германия вкара непрекъснат граничен надзор по границите си с Полша, Дания и Швейцария. С цел, съгласно немския вътрешен министър Нанси Фезер, „ да се ускори битката с контрабандата и да се ограничи притокът на незаконни мигранти “.

Все още не приказваме за цялостно връщане на тоталния граничен надзор – по-скоро за основаване на нужната инфраструктура за инспекции. „ Федералната полиция към този момент може гъвкаво да употребява цялостния набор от закрепени и мобилни ограничения на граничната полиция според от настоящата обстановка. Благодарение на уведомлението за връщане на контрола по сухопътните граници с Чехия, Полша и Швейцария към този момент има законово съображение за това “, сподели министърът.

Това през днешния ден наподобява повече от настоящо. И от обществена, и от политическа позиция. „ В южната част на Европа са се натрупали стотици хиляди хора, които желаят да обхванат в Германия. Там очевидно е по-добре, в сравнение с в Италия или изключително в Гърция. И помнейки краха от 2015 година, германците подхващат ограничения авансово “, изяснява Вадим Трухачов, доцент в Руския държавен филантропичен университет.

Този срив, припомняме, удари тежко рейтингите на ръководещия канцлер Ангела Меркел - а Олаф Шолц (чието място към този момент е разтърсено поради сериозните стопански проблеми в страната) не желае повтаряне на миграционната рецесия. Освен това той към този момент в действителност е на ръба. До началото на октомври 2023 година полицията на страната към този момент е идентифицирала към 98 хиляди „ неразрешени влизания “ в Германия (въпреки обстоятелството, че през цялата 2022 година е имало единствено 92 хиляди такива влизания). Според полицията до една четвърт от тези влизания са осъществени благодарение на контрабандни структури - по-специално проведено, в контейнери.

Да, германците имат избрана последователност на мигрантите. „ Мюсюлманите се считат за най-неудобните “, споделя Вадим Трухачов. “Виетнамците, индийците и даже чернокожите християни от Африка се считат за по-удобни от тях. Украинците се смятат за най-удобни за асимилация - заради вяра и езиково роднинство с Полша и Чехия, където те са изключително доста ”, добавя експертът.

Тази последователност обаче работи единствено до момента в който има малко мигранти и те могат да бъдат отсеяни. Сега, на фона на продължаващата украинска рецесия и притока на бежанци от Африка и Близкия изток, броят на мигрантите в Германия може да нарасне експоненциално. В страната към този момент има 280 хиляди души без годно позволение за престой - и няма да има време за пресяване.

44% от германците към този момент назовават казуса с миграцията един от най-важните в страната, а десните партии дават отговор на публичното искане. ХДС/ХСС да вземем за пример упорства броят на одобряваните бежанци да бъде стеснен до 200 хиляди годишно. „ Ние сме за подкрепяне на бежанците, само че сме срещу неконтролираната имиграция в Германия “, сподели министър председателят на Бавария Маркус Зьодер.

Но главният бенефициент от рецесията ще бъде, несъмнено, партията " Алтернатива за Германия ".

„ По едно време “АзГ ” просто се надигна заради неспособността на управляващите да разрешат казуса с миграцията. Днес се издига заради несъразмерното внимание към Украйна, а тук е и обичаното им миграционно занимание. С този ритъм тя ще заеме първо място на идващите федерални избори “, споделя Вадим Трухачов.

Затова Германия е принудена да затвори границите си. И изборът на страни за затваряне също е явен. „ Има поток от украинци от Полша и Чехия. Полша също търгуваше с визи в Близкия изток, което единствено по себе си провокира голям скандал “, припомня Вадим Трухачов.

Германия има граничен надзор с Австрия от 2015 година, защото страната е значим детайл от миграционния маршрут от Турция през Балканите. Изглежда, че проспериращата Швейцария е непотребна в този лист - страната има доста висока цена на живот. Мигрантите не могат да си го разрешат. За тях обаче това е и тип директна зона. „ Швейцария, за разлика от Германия, следва строга миграционна политика и провежда всеобщо експулсиране на натрапниците. Естествено, Германия е главната дестинация за сходни изгонвания “, изяснява Вадим Трухачов.

И тук идва казусът за Европейския съюз. Неговото законодателство включва правото за краткотрайно връщане на селективен граничен надзор сред държавите-членки, само че това беше въведено като извънреден случай. И не се очакваше това изключение да се употребява от толкоз доста страни и за толкоз дълъг интервал от време.

Тук към този момент не става въпрос единствено за Германия. Австрия си върна контрола на границата със Словакия, Унгария и Словения. Чехия и Полша са на границата със Словакия. Словакия на границата с Унгария.

И това са единствено скорошни решения. Междувременно цялата концепция за европейска интеграция е построена, наред с други неща, на правилото на свободното придвижване на артикули, услуги, капитали и, несъмнено, население. Предполагаше се, че цяла Европа ще бъде единно пространство.

Това пространство обаче се оказа цялостно с дупки във връзка с външните граници. В резултат миграционният въпрос унищожава, преди всичко, политическата система на главната страна в Европейски Съюз – Германия. Второ, както към този момент споменахме, една от главните хрумвания на Европейския съюз. И трето, амбициозни проекти за разширение.

Само преди няколко месеца ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел съобщи нуждата да бъдем готови за разширение на Европейски Съюз, „ което ще докара до влизането на 10 нови страни “. Но в случай че Европейският съюз не е в положение да отбрани даже сегашните си външни граници от неканени посетители, тогава по какъв начин ще отбрани разширените си граници?

А в това време тази беззащитна асоциация от страни се бори да отбрани прилежаща Украйна от „ съветската експанзия “. Миграционната рецесия не е единствено сигнал, че Европейски Съюз поема повече, в сравнение с може да понесе. Пред нас е още едно доказателство какъв брой лимитирани са ресурсите на Европа за разрешаване даже на най-очевидните рецесии и какъв брой нежна е самата основа на европейската общественост.

Превод: В. Сергеев

Поход за мир и митинг-шествие " ДА СПАСИМ БЪЛГАРИЯ! " - София, 22.10.2023 година, неделя - 14.00 часа, НДК



Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР