Пречиствателната станция за питейни води на гр. Шумен е един

...
Пречиствателната станция за питейни води на гр. Шумен е един
Коментари Харесай

Изпълнението на пречиствателната станция за питейни води на гр. Шумен върви по график

Пречиствателната станция за питейни води на гр. Шумен е един от плановете, които се извършват с финансиране от Европейски структурни фондове, „ Околна среда 2014-2020 година " по процедура BG161M1OP002-1.016 „ Изграждане на ВиК инфраструктура ".

Строителната площадка на обекта бе открита на 07.10.2021г., а срокът за осъществяване е общо 545 календарни дни, до 04.04.2022 година В този период следва да бъдат изпълнени и всички тествания на съоръжение, както и образованието на личния състав.

Към момента напълно завършен е грубият градеж на подобект „ Контактен контейнер " и помпената станция на излаз на Пречиствателната станция за питейни води / ПСПВ/, както и подобект „ Изравнител за софтуерни отпадъчни води /ТОВ/; подобект „ Сграда обезводняване и реагентно за ТОВ " ; подобект „ Хлораторно " ; подобект „ Административно - лабораторен корпус ".

В началото на месец ноември ще приключи грубият градеж на подобект „ Сграда решетки и сита " и подобект „ Филтърен корпус " и ще се инсталира стоманена покривна структура. Успоредно с това стартират строително - монтажи работи по част архитектура, а точно зидарии, мазилки и довършителни действия. В подобект „ Филтърен корпус " се работи и по част машинно-конструктивна и софтуерна.

Завършено е окабеляването на Административно - лабораторния корпус и се работи и по окабеляването на останалите здания. В ход е осъществяването на вътрешно ВиК. Монтирани са и тръбите за зареждане по част отопление, вентилация и климатизация.

Завършена е топлоизолацията по фасади и вътрешните мазилки на подобекти „ Сграда обезводняване и реагентно за ТОВ ", „ Административно - лабораторен корпус " и „ Хлораторно ".

Изпълнена е зидарията и на „ Контактен контейнер " и помпената станция на излаз на пречиствателната станция за питейни води.

Завършват строително - монтажните работи по дъждовна и битова канализация, площадков тръбопровод и софтуерни площадкови тръбопроводи.

В момента се прави обзор и се приготвя експедиция на дренажна система за бърз песъчлив филтър, която следва да бъде доставена на площадката на пречиствателната станция.

„ Вървим по график и сме задоволени от напредъка и качеството на осъществяването ", сподели Жанета Панайотова, шеф на ВиК - Шумен. „ Този обект, който е част от плановете за рехабилитация на ВиК инфраструктурата и се финансира от Европейски структурни фондове, „ Околна среда 2014-2020 година " по процедура BG161M1OP002-1.016 „ Изграждане на ВиК инфраструктура, е доста значим за града ни и ще усъвършенства изискванията за живот и бизнес в Шумен ", добави госпожа Панайотова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР