Празниците още не са приключили и ни чака още едно

...
Празниците още не са приключили и ни чака още едно
Коментари Харесай

Коя е перфектната закуска след тежка вечер

Празниците още не са завършили и ни чака още едно огромно предизвикателство - посрещането на новата година. Докато Коледа постоянно минава по-тихо и фамилно, на 31 декември постоянно късаме с всички ограничавания и задръжки, а на другия ден съжаляваме за това и за следствията, най-много под формата на неприятния махмурлук.
 Кефир, комбуча и кимчи - ексцентричните лекове против махмурлук
Три ексцентрични лека за махмурлук

Не става единствено с шкембе супа

Чували сме за какви ли не лекове, с които да облекчим положението си след тежка вечер. Най-важният съвет, който не трябва да забравяме, е да пием задоволително вода както преди лягане, по този начин и след ставане. А не по-малко значимо е и какво ще хапнем на сутринта, даже да не ни е по никакъв начин до ястие.

Според експерти по здравословно хранене, има една съвършена закуска, която може да ни даде всичко, от което се нуждаем в този миг. И това е омлетът. Но не просто бъркани яйца, а с някои значими добавки, с цел да се получи съвършената композиция от протеини и антиоксиданти, която да противодейства на махмурлука.
 Снимка 647511

Тази закуска има две съществени задания - да върне равнищата на кръвна захар до естествените им стойности и да поддържа функционалността на черния дроб, с цел да може по-бързо да преработи алкохола. За да повдигнем кръвната си захар, която евентуално е спаднала, изключително в случай че сме комбинирали питиетата със сладки безалкохолни, би трябвало да закусим най-късно час и половина след ставане.

А ето и кои са съставките на съвършения омлет против махмурлук. Всяка от тях е значима за реализиране на стремежи резултат, по тази причина не трябва да пропущаме някоя. Необходими са ни три яйца, половин чаша сотирани гъби, половин авокадо, малко сирене фета, малко домати, минали термична обработка, и зехтин на усет.

Яйцата са богати на протеини и холин, който оказва помощ детоксикацията на черния дроб. Гъбите съдържат витамини от групата В, които подкрепят храносмилането, функционалността на черния дроб и поддържат равнищата на сила и настроението. Авокадото е страховит източник на потребни мазнини, както и на калий. Той понижава кръвното и оказва помощ за извеждане от организма на арестуваната вода. Витамин Е пък е мощен антиоксидант, от който също се нуждаем за изхвърляне на токсините.
 Снимка 647513

Сиренето фета прибавя допълнителни протеини към закуската, а като бонус е витамин В12, който ни зарежда с сила. Доматите имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, с каквито се слави и зехтинът, разяснява Daily Mail.

Много е значимо тази вкусна и потребна закуска да бъде съчетана с огромно количество вода, с цел да помогнем на организма да изхвърли нездравословните субстанции, които се отделят при преправянето на алкохола. Може да сменяем кафето и със зелен чай или мачта, тъй като те също дават сила, само че нямат толкоз кофеин, който дехидратира в допълнение.
 Бирени супи, саксонска бирена чорба, бирена чорба с леща,
Бирените супи, които борят новогодишния махмурлук

Три изпитани предписания

И макар че омлетът ще ни помогне да се почувстваме по-добре след тежката вечер, той няма да заличи вълшебен всички последици от несъразмерната приложимост на алкохол. В взаимозависимост от изпитото количество може да се нуждаем и от два дни, с цел да се почувстваме още веднъж себе си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР