Празниците, които белязаха края на миналата и началото на новата

...
Празниците, които белязаха края на миналата и началото на новата
Коментари Харесай

Станимир Михов: Започнете да тренирате, независимо колко малко тонус, енергия или време имате

Празниците, които белязаха края на предходната и началото на новата година, постоянно водят до невъздържание с храната, а фитнес залите към момента не работят поради COVID-19 рестриктивните мерки. За старта на 2021 година фитнес инструкторът Станимир Михов споделя пред Ladyzone.bg забавни и потребни препоръки за тренировките и здравословното хранене - ето по какъв начин да реализираме стремежи триумф и у дома, с изключение на в залата.

Лесно ли е човек самичък да си сътвори домакински фитнес и какво му е належащо като за начало?

Изключително елементарно е да се започва с тренировки в домашни условия. Моята рекомендация постоянно е да се започва с съоръжение, което разрешава контролиране, да вземем за пример регулируеми ластици или дъмбели. Възможността за контролиране е значима по две аргументи.

Първо, в случай че се закупят 2 кг или 4 кг гири, те доста бързо стават лесни и по-късно са нужни многократни спомагателни вложения, с цел да може да се спортува дейно.

Второ, още първоначално някои мускулни групи (големите) като тил и бедра могат да устоят на по-големи натоварвания, по отношение на по-малките като плещи и ръце. Затова вместо да упражняваме дейно ще загубим времето си, тренирайки с една и съща тежест за дребни и огромни групи.

Жените по принцип си падат по-суетни от мъжете и обръщат по-голямо внимание на своята фигура и метода, по който наподобяват. Имаш ли специфични препоръки към дамите, тъй че да извлекат максимума от тренировките у дома?

Когато спортуваме в домашни условия ситуацията е доста по-различна по отношение на фитнес зала. Ето няколко съвета за по-ползотворна подготовка у дома.

Настройка: Подгответе се по същия метод, по който бихте се подготвили преди фитнес подготовка – с комфортен екип и загрявка.

Място за трениране: Ако имате опция тренирайте пред огледало. Така ще може да проследявате освен по какъв начин работят мускулите по тялото ви, само че и ще следите за вярното осъществяване на упражненията.

Най-подходящо време: Опитайте да извършите тренировката по време, през което ще има минимум разсейващи фактори – хора към вас, тв приемник, телефонни диалози.

Постоянство: Започнете тренировката, без значение какъв брой малко тонус, сила или време имате. Единствената неприятна подготовка е неизпълнената.

Работата у дома, или по този начин нареченият хоум офис, е обвързван също с дълготрайно стоене на стол пред бюрото. Какви лесни извършения препоръчваш за оживление по време на работния ден, тъй че да се избегне дискомфорта?

Необходимо е както има натягане, по този начин да има и разпъване, с цел да използваме опциите на телата си и да не сътворяваме дисбаланс. Това може да се случи чрез йога тренировки или стречинг извършения.

Все по-често хората стартират да разчитат на изкуствени хранителни добавки и огромни дози протеини, вместо да си ги набират по натурален път с храненето. Какви са заплахите от това?

Едната заплаха се състои от това, че посредством питателните добавки не си набираме същото количество от спомагателните скъпи хранителни субстанции, които всяка храна съдържа. Приемът на прекомерно количество добавки, които не са съобразени с метода ни на хранене, може да е причина за основаване на хранителни дефицити. Другата заплаха е, че не всички хранителни добавки на пазара са законни и има опция да попаднем на артикул, който е повече рисков, в сравнение с потребен. Затова преди избор на съответен артикул постоянно предлагам да се организира консултация с експерт.

Стресът, тревогата и депресията поради изолацията и болестта белязаха цялата минала година. Могат ли физическите извършения и здравословно хранене да повлияят за възстановяване на психологичното здраве на човек?

Стрес, тревога и меланхолия постоянно са били част от нашето всекидневие. Много постоянно клиенти са ми споделяли, че след пускане на хранителен режим и фитнес стратегия се усещат доста по-тонизирани за ежедневните си задания и са заредени с сила за повече тренировки. Това са аспекти, поради които съвсем никой не започва тренировки или хранителен режим, само че са плюс, който всеки прави оценка след това. Има доста изследвания, които потвърждават, че постоянните физически извършения и следването на здравословна диета усъвършенстват психологичното здраве.

Какви са твоите наблюдения като фитнес треньор – резервирани ли са българите, когато става дума за спорт и физическа интензивност, правят ли задоволително извършения?

В съпоставяне отпреди 10 години мисля, че има позитивен прогрес. Информацията, която е нужна на човек да стартира да спортува дейно и безвредно е доста по-достъпна и по този начин от ден на ден хора се възползват. Сайтове като и Ladyzone.bg също имат своя принос, защото през годините сме помогнали на доста българи да стартират да спортуват или да подобрят аспект от към този момент налични тренировки.

В първите дни на годината всички са мощно стимулирани да реализират мечтаното тяло, да стартират да спортуват и да се хранят здравословно, само че след това елементарно губят мотивация. Как по-лесно да преодолеят това и да запазят рутината?

Няколко са методите да запазим мотивация и рутина, тъй че да реализираме задачите, които сме си сложили.

Цели: Важно е да си сложим както дълготрайни, по този начин и краткосрочни цели. Това ще е мощна мотивация и ще демонстрира ясно, че положените от нас старания се отплащат. Свършената работа постоянно се отплаща.

Проследяване: От изключителна значимост е да наблюдаваме резултатите си. При липса на резултат вместо да се отхвърляме, да търсим решение какво може да променим и подобрим. Една крачка обратно в никакъв случай не е неприятно решение, с цел да се засилим и да създадем няколко напред.

Отчетност: Важно е да имаме сериозен човек до себе си - другар или треньор, който да наблюдава напредъка ни. При липса на резултат да може да предложи съответно решение или окуражаване да продължим напред.

Кои са най-ефективните извършения, които всеки може да прави у дома, с цел да стегне бързо мускулите и да си върне формата? Вижте повече в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР