Празникът Светлина и надежда“ започва днес в Стария град. Коледното

...
Празникът Светлина и надежда“ започва днес в Стария град. Коледното
Коментари Харесай

Светлина и надежда събира всички етноси в Стария град

Празникът „ Светлина и вяра “ стартира през днешния ден в Стария град. Коледното дръвче ще грейне довечера в 17:30 ч. в зоната на Лапидариума, а обичайно церемонията е с присъединяване на представители на всички етноси – българи, арменци, евреи, турци, съветски клубове, сдружение на чехи и словаци в Пловдив и други.

Празничният маратон от събития е с вход СВОБОДЕН и включва изложения, концерти, безвъзмездни работилници за най-малките и доста изненади. Най-напред през днешния ден в 17:00 ч. в Балабановата къща ще бъде открита петата независима галерия на пловдивския художник Борис Ковачев – рисунка от олово и акварел. Само час по-късно на Римския стадион пловдивчани и гостите на града ще се насладят на концерт с присъединяване на Госпъл хора към Медицински университет - Пловдив, вокалните групи „ Йеразанк ” и „ Сирун ”, както и на групировка за достоверен фолклор „ Куклици ”.

Петата независима галерия на Борис Ковачев показва нови акварелни картини и оловни рисунки на създателя. Провокирани от персонални прочувствени битки, както и от проблематиката на заобикалящата ни реалност, тези произведения оферират един по-нестандартен взор върху всемирен желания, фантазии и копнежи, както и сполетяващата ги орис при конфликта им със света - този на открито, само че и оня в самите нас.

Сътворена в интервала август-ноември 2018г. тази върволяк от изображения служи като самобитна калейдоскопна призма, както за мирогледно, по този начин и за вглъбено и вътрешно съзерцание от страна на създателя, ученика и фена на изобразителните изкуства Борис.

Борис Ковачев е художник фотограф и график, роден през 1980г. в гр. Пловдив. Специализант е по „ Педагогика на изобразителните изкуства “ в ДЕСП към АМТИИ-Пловдив.

В интервала 2009-2010г. Борис Ковачев се образова към Кооперация „ Съгласие “ на Национална комерсиална гимназия, в региона на цифровата обработка на изображения, графичен и web-дизайн. Към сегашния миг е създател на четири независими художествени изложения и участник в редица взаимни.

Борис Ковачев специализира „ Фотография “ (2013-2014г.) при Димитър Платнаров и Методий Плачков. Следва „ Графика “ (2015-2016г. ) при доцент Владимир Генадиев, „ Рисуване “ (2017-2018г.) при проф.д-р Мъгърдич Касапян и „ Педагогика на изобразителните изкуства “ (от 2018г.) към Департамент за езикова и профилирана подготовка на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство – Пловдив.

Бивш член на Дружество на пловдивските художници (2014-2017г), участник в селекциите на Национален конкурс графика „ Георги Герасимов “ Пазарджик 2017 и Международно биенале по миниатюра Русе 2015 - събития под егидата на СБХ.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР