Празникът на Монтана, в който всички православни християни честват Светия

...
Празникът на Монтана, в който всички православни християни честват Светия
Коментари Харесай

Празникът на Монтана събра гости от няколко държави /снимки/

Празникът на Монтана, в който всички православни християни празнуват Светия дух, събра посетители от Италия, Румъния, Сърбия, Исландия, Чехия, Словакия, Полша, Босна и Херцеговина и Северна Македония, оповестиха от общината.
Денят стартира със Света Литургия, отслужена от Видинския митрополит Даниил в храм Свети Дух. След нея хората в литийно шествие се насочиха към центъра на Монтана, където служенията продължиха с водосвет.
Митрополит Даниил честити и благослови празника. Той пожела на хората да имат плодовете на Светия Дух – обич, наслада, мир, дълготърпение, религия. И когато усвояват плодородните сили ще сияят в божията берекет.
„ Светият дух да очиства нашите души и сърца, да ни събира и когато се срещаме наслада да изпълва сърцата ни”, прикани Владиката.
Кметът на Монтана Златко Живков приветства хората като благодари на всички, които с труда си са създали града мощния стопански център на Северозапада, с безработица по малко от 4%.
„ Благодаря за солидарността в последните 2 тежки години. Въпреки рецесиите, ние работим и нашата община е център на смяна, с най-вече изпълнявани планове в градоустройството, екологията, образованието, обществените услуги, културата, спорта и младежките действия. Надявам се това да продължи и занапред”, сподели градоначалникът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР