Празничното настроение по е поне няколко пъти по-приповдигнато, когато навън

...
Празничното настроение по е поне няколко пъти по-приповдигнато, когато навън
Коментари Харесай

Най-снежните градове в Европа, в които Коледата е като от приказките

Празничното въодушевление по е най-малко няколко пъти по-приповдигнато, когато на открито всичко побелее. Без значение дали ще се радваме по детски на снега с шейната, или ще се любуваме на гледката през прозореца, до момента в който разбъркваме топлото си какао. Към края на тази година купчинките сняг ни подсетиха, че зимата въпреки всичко има желание да прояви себе си. И въпреки прогнозите за наближаващите празници у нас да вещаят слънчево време, а вероятността за сняг да е минимална, постоянно можем да отправим взор към други европейски градчета, в които снежинките прелитат с необикновен възторг, с цел да преобразят цялата картинка.

Талин, Естония
 F-16 за страните, които дават на Украйна остарели руски изтребители 11 ноем 2022 | Нидерландското правителство е готово да даде изтребители F-16 на страните, които дадат своите руски...
На челното място с 20,5 дни месечно снеговалежи е град Талин в Естония. Освен, че столицата на страната е забавна от културна позиция, тя е и изключителна сантиментална дестицания през зимата.

Старият град Кесклин е в Списъка на международното културно и естествено завещание на ЮНЕСКО и е една от най-добре непокътнатите средновековни местоположения в Европа. А снегът му придава онази тържественост и хубост, сходна на приказките. Съвсем разумно Талин се трансформира в обичано място на феновете на зимните спортове - сноуборд, ски и кънки. Най-сигурният метод да се сприятелиш със зимата, е като извлечеш най-хубавото от това, което ти предлага.

 
               
 

Вилнюс, Литва

Докато изкатерваме планини от екстаз и се препъваме в преспи от сняг в спомените си от детството, поглеждаме към друга столица, която е изключително великодушна откъм зимни гледки. Във Вилнюс, Литва, вали сняг приблизително по 18,5 дни месечно. Шансът да сгрешим, в случай че я изберем за дестинация в студените мессеци, клони към нула, тъй като няма да разреши да ни бъде скучно. Градът е прочут с бароковата архитектура в историческия център, който е обект на международното завещание на ЮНЕСКО.

Ски курортът Лиепкалнис пък е единствено на 5 километра от града и предлага неустоима панорамна панорама към Вилнюс. Като нищо може да ви се стори, че държите в ръка магическа пръчка с трепкаща звезда на върха и с едно размахване, снегът се усилва.

 
              <
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР