Празнично настроение цари в столицата Анкара по повод предстоящата 100-годишнина

...
Празнично настроение цари в столицата Анкара по повод предстоящата 100-годишнина
Коментари Харесай

Турция празнува 100 години от републиката на Ататюрк

Празнично въодушевление царува в столицата Анкара във връзка идната 100-годишнина от основаването на Република Турция, предава Българска телеграфна агенция.

Утре – 29 октомври (националният празник на страната) с доста тържествени прояви в цялата страна ще бъде маркирана 100-годишнината от провъзгласяването на Република Турция от Мустафа Кемал Ататюрк.

Още преди две седмици на доста места в столицата Анкара бяха окачени турски знамена и плакати с поздравления във връзка годишнината, както и плакати с създателя на Република Турция Ататюрк.

С наближаването на празника тържествената атмосфера царува на всички места в града, най-много в централните региони. Флагове и плакати са окачени на всички централни булеварди и улици, в това число на известния бул. „ Ататюрк “, на улиците „ Туналъ “, „ Есат “, „ Гювенлик “, както и на доста заведения в центъра на града.

Целият площад Къзълай е декориран със флагове и плакати. На самия площад и на високите здания в региона има монитори, на които се излъчват къси филмчета за основаването на Републиката, както и поздравления, в това число от президента Реджеп Тайип Ердоган. По високите сгради са окачени великански знамена на Турция. Особено празнична е атмосферата във вечерните часове.

Жителите и гостите на града всеобщо снимат с телефоните си тържествената атмосфера в столицата.  

По мотив 100-годишнината в Анкара са проведени безвъзмездни концерти с присъединяване на известните турски реализатори Гюнеш, Зейнеп Бастък, Беге, Хадисе, Джандан Ерчетин, Мурда.

В учебните заведения и детските градини тази седмица също са проведени тържества във връзка празника. Всички деца, участващи в деянията, са били облечени в алено и бяло (цветовете на турския флаг).

В доста магазини се продават облекла за деца и възрастни в алено и бяло, както и с празнични изображения във връзка 100-годишнината от основаването на Република Турция.

Магазините за облекла, в това число водещите марки, оферират разнообразни понижения на стоките във връзка празника. Намаления във връзка годишнината има даже в салоните за хубост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР