Празничният дух изглежда е жив на Уолстрийт, тъй като S&P

...
Празничният дух изглежда е жив на Уолстрийт, тъй като S&P
Коментари Харесай

Навлизат ли инвеститорите в бичи капан? – експертно мнение

Празничният дух наподобява е жив на Уолстрийт, защото S&P 500 може да се приготвя за най-обещаващата си седмица от близо година насам.

Забележителните резултати от четвъртък накараха някои да считат, че растежът в края на годината публично е в ход.

Майкъл О’Рурк, основен пазарен механик в JonesTrading, означи, че акциите реагират по този начин, като че ли краят на политиката на стягане от страна на Федералния запас е сходен на действително понижаване на лихвите, което е главен мотор на този скок. Убеждението е, че Фед е завършил цикъла си на повишение на лихвените проценти.

Разочарованието към доклада за приходите на Apple беше смекчено от по-меките данни за заплатите отвън селското стопанство, като акциите продължиха възходящата си траектория в петък.

През тази година се следиха поредност от несигурни ралита, както демонстрира графиката на Майкъл Креймър от Mott Capital Management. Той акцентира тривълновия модел на повишаване на S&P 500 от средата на юли насам.

Марк Ричи II, основен капиталов шеф и портфолио управител в RTM Capital Advisors, предизвести вложителите да внимават за евентуално попадане в “ “, изключително след забележителното придвижване в четвъртък. Такъв капан се появява, когато вложителите купуват акции или пазар, вярвайки, че спадът е завършил, само че се оказват в капан и са изправени пред по-нататъшни загуби, защото продажбите се възобновяват.

Ричи натъртва на неотдавнашните бурни пазарни условия, изключително от края на юли или началото на август, когато акциите с дребна пазарна капитализация претърпяха съвсем 20% спад от върха до дъното. Той въпреки всичко ще остане внимателен, като държи доста количество парични средства в очакване на по-ясни сигнали по отношение на същинския интерес на купувачите.

Ричи акцентира също по този начин, че е значимо да се следи по какъв начин пазарът реагира на това рали. По-конкретно дали то ще бъде посрещнато с дистрибуция или продажби. Ричи дефинира разпределението като ден, в който общият пазар затваря по-ниско с по-голям размер спрямо предходния ден. Той предизвестява, че в случай че през идващите дни не се следят устойчиви покупки, а вместо това се следят обилни чисти продажби, това демонстрира задържащо се предложение на пазара и допуска, че първичните покупки може да са били провокирани от покриване на шорт позиции.

В последна сметка Ричи се застъпва за забележима смяна в държанието на пазара, защото през последните месеци ралитата са отслабвали заради огромни преходи на купувачи и продавачи от чисти купувачи към чисти продавачи в изискванията на пазарна мощ.

Признавайки, че даже опитните трейдъри стават жертва на пазарни клопки, той подчета присъщата на промишлеността неустановеност. Ричи счита, че триумфът се крие в вложението във фундаментално мощни акции, които излизат от базите, без значение от паричната политика на Фед.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР