ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ 2023 13 април

...
ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ 2023
13 април
Коментари Харесай

Празнична програма за Великден в Пловдив

ПРАЗНИЧНА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ ЗА ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ 2023

13 април 2023 година (четвъртък)

11:00 ч. – 13:00 ч.  Площад „ Стефан Стамболов “

Великденска креативна работилница за деца, с присъединяване на възпитаници и преподаватели от Национална гимназия за театрални и екранни изкуства, гр. Пловдив

За поредна година Община Пловдив и Национална гимназия за театрални и екранни изкуства – Пловдив подаряват радостни Великденски занимания на децата от Пловдив. По време на празниците на 13 и 15 април (Велики четвъртък и Велика събота, когато се боядисват яйца), от 10.00 до 13.00 часа, на пл. „ Стефан Стамболов “ е проведена „ Великденска креативна работилница за деца “. Всички искащи могат да украсят по собствен дизайн великденски яйца, а надарените ученици на Националната гимназия за театрални и екранни изкуства ще им оказват помощ и предизвикват. Осигурени са декоративни яйца, направени от стиропор, екологични водоразтворими бои за декориране, четки и поддръжка от младите художници от учебното заведение. Осигурени са условия, тъй че по 15 деца по едно и също време ще могат да рисуват върху общо 200 великденски яйца, които по-късно да отнесат в своите домове.

Тревните площи пред Община Пловдив още веднъж ще бъдат декорирани с огромните красиво изрисувани яйца, възобновени от децата на учебното заведение, които и тази година ще носят наслада и въодушевление на пловдивчани.

15 април 2023 година (събота)  

11:00 ч. – 13:00 ч.  Площад „ Стефан Стамболов “

Великденска креативна работилница за деца, с присъединяване на възпитаници и преподаватели от Национална гимназия за театрални и екранни изкуства, гр. Пловдив  

16 април 2023 година (неделя)  

17:00 ч.-18:00 ч. Площад „ Стефан Стамболов “

Празничен концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл              

Николина Чакърдъкова e реализатор, който преобрази визиите за национална музика в България. Няма човек, който да не познава дамата с шапка и панталон, която пее и танцува. Заедно с Неврокопски танцов отбор, тя ще зарадва всички свои фенове от Пловдив с мелодични песни, доста музика и вихрени танци. Те ще потопят публиката в магията на националната музика, която ще стане очевидец на една „ приказка ” за приемствеността, за първите трепети, за любовта, за упованието, за фантазиите, за порива да пееш и танцуваш.

От години Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов отбор не са гостували в града под тепетата, по тази причина особено за пловдивчани, Николина ще изпее някои от най – новите си песни, а Неврокопски танцов отбор ще зарадва пловдивчани с нови хореографии. Няма да бъдат пропуснати и едни от най – обичаните и известни песни на Николина Чакърдъкова. Ще има и доста хора̀ с всички, които са пристигнали да я видят в неделния ден.

Със своята богата фолклорна стратегия Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов отбор дават обещание един паметен български празник на площада пред Община Пловдив с доста музика, вихрени танци и обичани национални песни, които ще накарат всички да пеят и танцуват.

17 април 2023 година (понеделник)  

12:00 ч.-13:00 ч.  Площад „ Стефан Стамболов “

Празничен концерт на Духов оркестър – Пловдив, диригент Николай Гешев

Духов оркестър – Пловдив с началник и диригент Николай Гешев е притежател и последовател на богатите музикални обичаи на жанра в града. Градският духов оркестър е емблематична групировка за Пловдив в продължение на 40 години. Оркестърът е закрит през 2000 година заради липса на средства за прехрана, само че през 2007 година са направени действия за възобновяване му и от този момент той още веднъж радва пловдивчани с богатия си репертоар и прелестно звучене. Духовият оркестър, както и Биг Бенд – Пловдив са двете обединения, които обичайно вземат участие във всички градски тържества.  

18 април 2023г.  (вторник)  

19.00ч.,  Храм „ Св. Възнесение Господне “, 

(Униатска църква, ул. „ Кръстьо Пастухов “ 22)

Великденски концерт през Светлата седмица с хор „ Евмолпея “, диригент – доктор Алия Хансе, клавирен акомпанимент – Йорданка Иванова  

Хор „ Евмолпея “ при ЦПРЛ – ОДК – Пловдив е учреден през 2006 година и в неговия концертен състав вземат участие девойки от 9 до 19 години от 23 пловдивски образователни заведения. Всяка година изнася към 15 сборни и независими концерта. Репертоарът им включва песни на 17 езика и е с необятен набор от български детски, фолклорни песни и обработки до хорови творби, специфични основани за хора. Хор „ Евмолпея “ е притежател на званието „ Посланик на благосклонност “. Артистичната биография на хора включва 29 концертни турнета в 16 страни на Европа.

20 април 2023 година (четвъртък)  

18:00 ч – 19:00 ч. зала „ Съединение “, Регионален исторически музей Пловдив

Празничен концерт на Ивайло Василев – флейта, Валентина Славова – сопрано и клавирен акомпанимент

Публиката ще се наслаждения на концерт с извънредно разнообразна и забавна стратегия, в границите на плановете „ Световните български творби “ и „ Музика за всеки “, подкрепени от Национален фонд Култура.  В първата част под заглавието „ Музика за всеки “ ще прозвучат международни мостри за сопран, флейта и пиано, като Лео Делиб – „ Славея “, Морис Равел – „ Шехерезада “ и други.

Във втората част под заглавието „ Световните български творби “ ще прозвучат български шедьоври за флейта и пиано, дружно с творби на европейски и международни композитори на XX век, а публиката ще се убеди в международното равнище на българската композиторска школа през XX век. Вход свободен!
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР