Правят се груби политически грешки. Политиците искат да са добрички

...
Правят се груби политически грешки. Политиците искат да са добрички
Коментари Харесай

Любомир Дацов: ДДС трябва да се вдигне, политиците правят груби грешки

Правят се груби политически неточности. Политиците желаят да са " добрички " с хората и не желаят да взимат непопулярни решения, които ще са в тяхна щета. По време на рецесия не се понижават налози, а се усилват - това е позицията на финансиста Любомир Дацов във връзка цените, спекулата и ограниченията за преодоляване на недостига у нас.

" В България се създава малко и скъпо. Търговските вериги са под напън на държавното управление. Има изказвания за  някакви нарушаване, които не е ясно по какъв начин са открити ", твърди Дацов и слага въпроса: " Как се взимат решения за съществуването на нарушавания в комерсиалните вериги,  въз основата на какво?

По думите му, ПР-ите на министерствата пишат за осъществявания на разпореждания на министрите, те са факт, само че няма нито един показан разбор, въз основата на който се взимат дадените решения и разпореждания.

" Кой е транспарантният бизнес - на огромните вериги, където активността е транспарантна, имат обществени пакети за работещите, където с натискането на едно копче може да установиш снабдители и придвижване на артикули или бизнесът на тези, които карат скъпи коли, финансират политически партии тук-там под масата. Какъв бизнес желаеме да имаме в България. В обществото има задоволително недоволство и яд и политиците би трябвало да демонстрират същинския ориентир ",  добавя Дацов. 

Според неговите думи, представени от публичната телевизия , намаляването на Данък добавена стойност на храните не е добра концепция. Популярните съпоставения с Германия не са удачни, защото там налозите са други и данъчната система е друга.

" Във време на  рецесии системата за намаляването на налозите не работи. Прави повече дефицити ", добави финансистът.

Вдигнаха разноските от последното постоянно правителство и към този момент имаме към 6-7 млрд недостиг. Направиха се груби политически грешки. Политиците желаят да са доста добрички с хората, а не се прилагат някои непопулярни, само че верни по време на рецесия решения, като на образец да се вдигне ДДС-то, а не да се понижи ", сподели още Любомир Дацов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР