Православните в целия свят празнуват Великден, вижте картина и снимки

...
Православните в целия свят празнуват Великден, вижте картина и снимки
Коментари Харесай

В Русия, Босна и Херциговина и Египет също посрещнаха Великден

Православните в целия свят честват Великден, вижте картина и фотоси от Русия, Босна и Херцеговина и Египет.

 © Българска телеграфна агенция
Президентът на Русия Владимир Путин,премиерът Дмитрий Медведев и брачната половинка му Светлана,кметът на Москва Сергей Собянин участваха на службата в храма " Христос Спасител " в съветската столица.Преди богослужението патриархът на Москва и цяла Русия Кирил произнесе послание по малкия екран. В него той прикани вярващите да се вгледат в облика на Спасителя към грижа за хората,които имат потребност от помощ.
 Владимир Путин Владимир Путин © Българска телеграфна агенция
Православните в Босна и Херцеговина честваха Възкресение Христово в разнообразни градове на страната. Богослужения се организираха в Сараево, Тузла, Зеница,Бихач и Мостар.

Православните копти в Египет също посрещнаха Възкресение Христово. Александрийският патриарх Тавадрос Втори отслужи пасхалното свещенодействие в Кайро. Коптите са едни от най-древните християнски общности в света, съставляват близо 10 % от популацията на Египет.
 Православните копти в Египен също посрещнаха Възкресение Христово Православните копти в Египен също посрещнаха Възкресение Христово © БТАОще по тематиката Православният свят посрещна Възкресение Христово
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР