Правосъдният министър Цецка Цачева може да се прости с поста

...
Правосъдният министър Цецка Цачева може да се прости с поста
Коментари Харесай

Ексклузивно в БЛИЦ! Проблемът със затворите става опасен! Изправят Цецка Цачева на дузпата!

Правосъдният министър Цецка Цачева може да се елементарни с поста си, в случай че не овладее хаоса, който царува в местата за отнемане от независимост, научи БЛИЦ. Главата й може да падне директно след края на европредседателството.

Надзирателите на няколко пъти остро сложиха въпроса за нарастване на заплатите им, които са измежду най-мизерните в цяла Европа.

Засега Цачева съумява да прикотка тъмничарите с заричане за 5% нарастване на възнагражденията, само че това надали ще има дългогодишен резултат.

И до момента в който казусът с надзирателите е на повърхността и е забележим, то има и различен,който е доста по-сериозен и укрепва чувството за безтегловност, в което е изпаднало правосъдното министерство.

Главна дирекция Изпълнение на наказванията (ГДИН) продължава да се ръководи от краткотрайно изпълняващ длъжността, вместо на негово място да бъде назначен титуляр, който е прочут в системата и може да овладее зреещото неодобрение с съответни дейности.

В системата не могат да си обяснят за какво Цачева работи толкоз страхливо и не се взема решение да сложи титулярен шеф на ГДИН.

Мудното държание на Цачева като нищо може да докара до промяната й, тъй като търпението на премиера Бойко Борисов не е безпределно. Министър-председателят е потвърдил, че работи твърдо и непоколебимо когато член на кабинета изостава от неговото движение.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР