Правосъдният министър Атанас Славов видя две скандални ситуации след снощните

...
Правосъдният министър Атанас Славов видя две скандални ситуации след снощните
Коментари Харесай

Атанас Славов видя две скандални неща в процедурата срещу Гешев

Правосъдният министър Атанас Славов видя две скандални обстановки след снощните диспути по настояването за предварително преустановяване на мандата на Иван Гешев.

Първото ми съвещание като председателстващ Висшия правосъден съвет продължи 14 часа, само че по извънредно основна тематика – предварителното освобождение на основния прокурор Иван Гешев. Поставих си за цел да допринеса за изясняване на обективните условия по настояването на част от членовете на Висш съдебен съвет и да подсигурявам справедливото протичане на процеса, написа Славов.

Все отново не мога да не отлича два обстоятелството, които ми направиха извънредно мощно усещане. Първият е заявката на част от членовете на Висш съдебен съвет, вносители на настояването за освобождение на основния прокурор, че са били подложени на напън посредством приучване с призовки във Върховната касационна прокуратура, както и посредством медиен напън. Само това е задоволително да се свика настрана съвещание на Висш съдебен съвет, показва той.

Вторият факт, който намирам за абсурден, е признанието на служителка на отдела за връзки с обществеността на Главна прокуратура и очевидец на Иван Гешев за това по какъв начин заплашителното писмо е стигнало до самия основен прокурор. Шофьор на прокуратурата е приел писмото, влезнал е във ВИП салона на летище „ София “ и го е занесъл на основния прокурор, като от самото начало остава усещането, че е знаел кой е източникът на въпросното писмо. Този въпрос също си заслужава да се прегледа по-детайлно, сподели правосъдният министър. Етикети: Атанас Славов
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР