Правосъдната комисия на Сената в САЩ, която е една от

...
Правосъдната комисия на Сената в САЩ, която е една от
Коментари Харесай

Сенатът се отказа да разпитва сина на Тръмп и шефа на предизборната му кампания

Правосъдната комисия на Сената в Съединени американски щати, която е една от структурите, занимаващи се с възможната съветска интервенция в американските президентски избори, се отхвърли да изслушва Доналд Тръмп-младши и ръководителя на акцията на Доналд Тръмп – Пол Манафорт. Комисията обаче ще прегледа документи, показани от двамата, осведоми CBS.
Освен това, сенаторите няма да изслушват и Глен Симпсън, който е съосновател на компанията Fusion GPS. Това е компанията, наела английския разузнавач Кристофър Стийл да изготви скандалното досие на Доналд Тръмп, в което се разказват скандални връзки на американския милиардер с Кремъл.
Според сенатор Чък Грейси, който е ръководител на правосъдната комисия на Сената, Fusion GPS е била един от дейните лобисти за анулация на закона " Магнитски ". Този закон беше признат след гибелта на съветския юрист Сергей Магнитски, който умря в ареста в Русия и който направи следствие, показващо корупция по високите етажи на властта в Русия – по-точно финансова машинация във връзка с капиталовия фонд Hermitage Fund на стойност 230 млн. $. Кремъл обаче има напълно друга версия – един от ръководителите на фонда, Уилям Броудър, е правил измами и е нарушил съветския закон, купувайки акции на " Газпром " посредством комплицирана скица, без да е получил позволение от съветското държавно управление, както гласи законът в Русия, а по-късно е спечелил милиони от покупко-продажбите. Законът " Магитски " постанова визови наказания против съветските държавни чиновници, виновни за гибелта на Магнитски съгласно Съединени американски щати. Русия пък забрани на американски жители да осиновяват съветски деца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР