Жертвата на убийството в Лонг Айлънд „Джейн Доу № 7“, идентифицирана като Карън Вергата, 27 години след изчезването й

...
Правоприлагащите органи съобщиха в петък, че са идентифицирали жена, чиито
Коментари Харесай

Правоприлагащите органи съобщиха в петък, че са идентифицирали жена, чиито останки са открити още през 1996 г. на различни места по крайбрежието на Лонг Айлънд, някои от тях близо до Гилго Бийч, местата на телата, които следователите смятат, че са оставени от сериен убиец.

Жената, която следователите нарекоха „Джейн Доу № 7“ и „Огненият остров“ Джейн Доу“, беше 34-годишната Карън Вергата, каза в петък окръжният прокурор на окръг Съфолк Реймънд Тиърни.

Вергата изчезна около 14 февруари 1996 г. и живееше в Манхатън, каза Тиърни.

Нейните частични останки бяха открити за първи път през 1996 г. на Fire Island. Още от костите й бяха открити по-късно близо до плажа Гилго през 2011 г.

CBS Ню Йорк съобщава, че към Тиърни са се присъединили членове на оперативната група за убийства на плажа Гилго, които разбиха 13-годишната неразгадана мистерия с ареста на Рекс Heuermann миналия месец. Те казват, че няма да се успокоят, докато не бъдат идентифицирани всичките 10 тела, изхвърлени по Ocean Parkway близо до Gilgo Beach.

Разследващата работна група, сформирана миналата година, за да хвърли нов поглед върху това, което стана известно като убийствата в Гилго Бийч, разработи ДНК профил на неидентифицираните останки, каза Тиърни на пресконференция. След това ФБР използва техники за генетична генеалогия, за да я идентифицира условно като Вергата, а работната група получи ДНК на роднина, за да потвърди идентификацията през октомври, каза Тиърни.

Смяташе се, че Вергата работи като ескорт в времето на нейното изчезване", каза Тиърни, добавяйки, че по времето, когато тя е изчезнала, не е подаден доклад за изчезнали лица.

Той каза, че властите са отложили оповестяването на информацията, докато са се свързали с роднините й и са продължили разследването си, което доведе миналия месец до ареста на Rex Heuermann при смъртта на три други жени, чиито останки бяха открити преди повече от десетилетие покрай крайбрежен парк близо до Gilgo Beach. Той също така е обявен за основен заподозрян в убийството на четвърти. Той се призна за невинен и адвокатът му казва, че Хойерман отрича да е убил когото и да било.

Тирни отказа да коментира „какви подозрения, ако има такива, сме развили“ в смъртта на Вергата.

Откакто Хойерман арестува, отчуждената му съпруга Аса Елеруп

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР