Правоохранителните органи са задържали председателя на Върховния съд на страната

...
Правоохранителните органи са задържали председателя на Върховния съд на страната
Коментари Харесай

Задържаха председателят на Върховния съд на Украйна

Правоохранителните органи са задържали ръководителя на Върховния съд на страната в границите на следствие за рушвет на стойност 2,7 млн. $, заяви Украйна, съобщи Агенция Франс Прес.


Киев подхваща ограничения за битка с корупцията, нужни за по-тясната му интеграция с Европейския съюз.

" Ръководителят на Върховния съд е арестуван ", съобщи пред кореспонденти в Киев Олександър Омелченко, прокурор от антикорупционната прокуратура на Украйна.

Омелченко съобщи, че в границите на следствието са били арестувани двама души, в това число ръководителят на съда Всеволод Князев, само че отхвърли да уточни самоличността на второто лице.

" Това е най-големият случай ", в който е забъркана правосъдната система, съобщи ръководителят на Националното бюро за битка с корупцията (НАБУ) на Украйна Семен Кривонос.

Кривонос оприличи група съдии във Върховния съд, които са забъркани в следствието, на " незаконна група ".

Антикорупционните чиновници настояват, че украинският милиардер Костянтин Жеваго е предложил подкупа на правосъдните чиновници, като адвокатска адвокатска фирма е работила като медиатор.

Антикорупционните чиновници настояват, че Жеваго е превел 2,7 млн. $ на юристите, от които 1,8 млн. $ е трябвало да бъдат изплатени на съдиите от Върховния съд и 900 000 $ на юристите за " услугите им като медиатори ".

Те обявиха, че Жеваго се е надявал да подкупи съда, с цел да издаде решение, което да му разреши да резервира контрола върху акциите на миннодобивна компания, която е в центъра на спор с някогашни акционери.

Жеваго, някогашен член на украинския парламент и един от най-богатите хора в страната, сега се намира във Франция и Киев се пробва да обезпечи изгонването му.

Той беше арестуван във Франция през декември по съмнение в пране на пари и заграбване на средства, свързани с банковия му бизнес в страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР