Право устремена към външния ъгъл на окото като стрелата на

...
Право устремена към външния ъгъл на окото като стрелата на
Коментари Харесай

Очната линия – стрелата на Амура

Право устремена към външния ъгъл на окото като стрелата на Амура или извита закачливо като котешка опашка – очната линия прави женския взор неустоимо привлекателен. Въпреки това доста дами изпитват терзания да я употребяват, тъй като се притесняват, че е прекомерно натрапчива, претенциозна или даже комична. Но с цел да избегнете тези рискове е належащо единствено да се съобразите с няколко правила.

Безспорна класика в жанра е черната очна линия. С нея ще изглеждате постоянно изтънчено и елегантно, само че би трябвало да се откажете от потреблението на сенки. Допустими са единствено тези в физически цвят.

По-естествено наподобява тъмнокафявата линия, изключително в случай че кожата, косата и веждите ви са светли. Дискретни цветове са също сивото и землисто зеленото. Но първият е по-студен и непоколебим, а вторият топъл. Всички останали нюанси като лилавото, синьото, жълтото, бордото и т. н. са прекомерно екстравагантни и са подобаващи единствено за празненство, само че не и за всекидневието.

След избора на цвят идва най-трудното – нанасянето на очната линия. Тя би трябвало да бъде плавна, без неравности и спирания, което при първите опити е мъчно постижимо. Затова, в случай че се чувствате несигурни, изберете артикул с твърда четка. С нея даже ръката ви да потрепери, линията няма да се размаже съдбовно. Когато се усъвършенствате обаче е добре да преминете на очна линия с дълга, мека четка. Тя се нанася единствено с един размах, само че обезпечава най-хубавите резултати.

За да се резервира безупречната линия през целия ден, преди нанасянето обезмазнете клепача с течен почистващ лосион за очи и транспарантна пудра. Водете линията от вътрешния ъгъл на окото към външния, като първоначално би трябвало да бъде най-тънка (нарисувана единствено с връхчето на четката) и последователно да се удебелява. На долния клепач очната линия наподобява прекомерно театрално, по тази причина на него по-добре нанесете молив в същия цвят или го оставяте без макиаж за шеговит юношески тип.

Техники с очна линия
Как да уголемите очите: Пълното обрисуване на окото, изключително в черно, прави окото да наподобява по-малко. Затова, най-добре изберете по-светъл цвят (кафяво, тъмнозелено) и започнете да нанасяте линията малко преди средата на клепача. Придържайте четчицата оптимално покрай основата на миглите и не удебеляваййте чертата прекомерно. Накрая направете лека извивка нагоре, която ще „ отвори ” окото.

Ефектът на бадемовите очи: Започнете линията от основата на миглите като последователно я повдигате нагоре. Чертата наложително би трябвало да излиза от външния ъгъл на окото, само че не на повече от 5 мм, с цел да не наподобява гримът прекомерно сценичен.

Ако очите ви са прекомерно раздалечени: Използвайте черна очна линия като започнете от самия вътрешен ъгъл на окото. Така погледът ви ще наподобява бездънен и привлекателен.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР