Правната драма Анатомия на едно падане (Anatomy of a fall)

...
Правната драма Анатомия на едно падане (Anatomy of a fall)
Коментари Харесай

Филмът Анатомия на едно падане триумфира на френските Оскари

Правната драма " Анатомия на едно рухване " (Anatomy of a fall) е огромният победител на влиятелните френските кино награди " Сезар ". Филмът съумя да завоюва общо шест статуетки, в това число за най-хубав режисьор и автентичен сюжет.

Победителка в категорията " най-хубава актриса " стана звездата на продукцията - германката Сандра Хюлер. Тя призна, че за нея е огромна чест да завоюва френското отличие. 45-годишната актриса е считана и за един от фаворите за Оскар тази година, които ще бъдат раздадени на 10 март в Холивуд.

Режисьорката на лентата Жюстин Триет сграбчи наградата за най-хубав режисьор, като посвети успеха си на " всички дами ", изключително на " тези, които са били наранени ". Триет е едвам втората жена, която получава оценката. Миналата година журито на френската кино академия беше подложено на критика, че номинира единствено мъже в тази категория.

Британско-американският режисьор Кристофър Нолан, който стои зад филми като " Oppenheimer ", " Dunkirk " и " Intersellar ", получи почетния " Сезар ". В речта си при приемането на премията той сподели, че постоянно е бил впечатлен от любовта на Франция към киното.

Друг почетен " Сезар " беше връчен на френската актриса и режисьор Агнес Жауи, която държи върха за най-вече статуетки - цели шест.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР