Правителството взе решение на днешното си заседание да бъде открита

...
Правителството взе решение на днешното си заседание да бъде открита
Коментари Харесай

Търси се концесионер за „Къмпинг Градина“ за 20 години

Правителството взе решение на днешното си съвещание да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „ Къмпинг Градина ", община Созопол, област Бургас. Целта е да се обезопаси морския плаж и даване на услуги от публичен интерес за периода на концесията.

Процедурата се организира по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие и се предлага срокът на концесията да е 20 години. Toй е аргументиран от позиция на периода за откупуване на вложенията и визията за дълготрайно развиване на морския плаж. Размерът на минималното годишно концесионно заплащане е 71 598,43 лв. без Данък добавена стойност.

Концесионерът ще дава отговор за обезпечаване на водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, както и даване на услуги от публичен интерес.

В края на годината бургacкaтa eкoинcпeкция позволи строителството нa къмпинг „ Грaдинa”. В нaчaлoтo нa гoдинaтa природозащитници aлaрмирaхa, чe зaпoчвa cтрoитeлcтвo върху тeрeн oт 5 дeкaрa, cлeд кoeтo oбaчe инвecтитoрът caм ce oткaзa oт рeaлизирaнeтo нa прoeктa. Планът е да бъдат вдигнати ресторант, магазини и паркинг към тях. Теренът попада в предпазената зона „ Бакарлъка” и граничи с още една предпазена зона, само че строителството е в съгласие с институциите.

Строителството на къмпинг "Градина " стартира през януари предходната година, по едно и също време с няколко други плана по бреговата линия на Черно море. Впоследствие строителната активност беше замразена под натиска на екологични и други цивилен организации.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР