Правителството успя да преведе страната през няколко кризи и то

...
Правителството успя да преведе страната през няколко кризи и то
Коментари Харесай

Нинова заговори за актуализация на бюджета и разкри най-големите проблеми в коалицията

Правителството съумя да преведе страната през няколко рецесии и то в най-тежките зимни месеци. За изтеклите няколко месеци бяха водени съществени политики. Те костваха на бюджета 4 милиарда лв., които стигнаха до всички хора и се върнаха в стопанската система. Вторият огромен триумф за нас е приемането на бюджета за 2022 година. С него показахме грижа за най-засегнатите елементи на обществото. Показахме грижа към младежите и смейства. Показахме грижа към опазването на здравето, образованието.

Това съобщи на брифинг министърът на стопанската система и водач на. Тя даде оценка на работата на кабинета за първите 100 дни и разгласи защо ще работят социалистите.

" Първата уязвимост в държавното управление - неналичието на по-добра връзка при взимането на решения. Трябва да преодолеем тази уязвимост, тъй като другояче излъчваме разнообразни послания, което демонстрира уязвимост, а ние желаеме тъкмо противоположното - мощно ръководство на България. Трябва да има доста мощно законодателство. Трябва да почнем да се готвим и за актуализация на бюджета, тъй като инфлацията към този момент изяде средствата на хората. Според нас диалозите би трябвало да стартират още на следващия ден. Ще сложим на масата предложение за слагането на таван на цените на някои енергоносители и храни. Тази процедура я има в Испания. Държим на преизчисляване на пенсиите и възстановяване на данъчната система, което също да подкрепи хората. Ще сложим тези въпроси още на следващия ден пред съдружните сътрудници. От ГЕРБ не престават с грубите неистини и спекулации, че Сребърният фонд е липсващ и се е стопил. Няма такова нещо. Сребърният фонд си е на мястото и дори се е нараснал с 250 млн. лв. ", разкри тя.

" Другите три казуса в обединението са оръжията за Украйна, участието на Северна Македония в Европейския съюз и избора на основен гуверньор на Българска народна банка. изрично се афишира срещу изнасянето на оръжия за Украйна. Ние желаеме войната да спре. Няма по какъв начин, като предоставяме оръжия на едната страна войната да завърши. Нито министър, нито народен представител от ще подпише или гласоподава документ, с който ще се разреши България да изнесе оръжия за Украйна. За Северна Македония също сме безапелационни, че договарянията за присъединение към Европейски Съюз би трябвало да стартират единствено откакто Скопие извърши своите отговорности по контракта за добросъседтсво. За Българска народна банка също постоянно сме казвали, че кандидатурата би трябвало да е надпартийна и професионална. Ще продължим да убеждаваме нашите съдружни сътрудници да отдръпват кандидатурите си и да се обединим към обща такава ", безапелационна бе Нинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР