Правителството ще представи скоро статистки за заловените шофьори под въздействието

...
Правителството ще представи скоро статистки за заловените шофьори под въздействието
Коментари Харесай

Денков: Правителството скоро ще представи данни за заловените шофьори с алкохол и наркотици

Правителството ще показа скоро статистки за хванатите водачи под въздействието на алкохол и опиати след признатите по тематиката законовите промени.

 

Това изясни в Приморско министър председателят Николай Денков:

 

" Ние в действителност сме изчезнали към този момент от времето, в което единствено се приказва. Трябва нещо да се направи. От една страна Народното събрание одобри тези промени. Броят на тези пияни и дрогирани водачи, които хващаме, той стартира много бързо да понижава, откакто бяха признати измененията, само че виждате, че има още такива. Затова продължаваме и с инспекциите. Това ще донесе резултат. Ще ви представим статистики в околните седмици, с цел да видите по какъв начин са се трансформирали, броят на хаваните водачи след приложимост на алкохол, след приложимост на опиати ".

 

Днес се чака заместник-градският прокурор Иво Илиев и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов да дадат повече информация за снощния случай в София, при който дете почина на пешеходна пътека. 15-годишното момче беше блъснато от 37-годишен мъж, който остава  в ареста.

 

По първична информация тестът на водача е посочила над 2 промила алкохол в кръвта. В автомобила с него са били и жена и дете.

 

Инцидентът стана в региона на улиците " Гурко " и " Шишман ". Очевидци описаха, че водачът се е засилил, с цел да мине през пешеходната пътека преди момчето да пресече.

 

Още един тежък случай стана през миналата нощ в столицата. Още един човек почина на пешеходна пътека, откакто е бил блъснат от миниван. Инцидентът е станал на бул. " Европа " в региона на Божурище, оповестиха за БНР от Центъра за Спешна помощ в София. При произшествието са потърпевши и две момчета, които са пътували в лекия автомобил.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР