Правителството се очаква да гласува проект на решение за освобождаване

...
Правителството се очаква да гласува проект на решение за освобождаване
Коментари Харесай

Очаква се правителството да гласува проект за освобождаването на председателя на Държавната агенция за българите в чужбина

Правителството се чака да гласоподава план на решение за освобождение на ръководителя на Държавната организация за българите в чужбина. Това планува част от програмата на държавното съвещание в петък - 27 май, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Вносител на тази точка от програмата е министърът на външните работи Теодора Генчовска. 

Настоящият ръководител Тодор Ванчев бе назначен на поста с решение на служебното държавното управление от 14 октомври 2021 година Все още не са оповестени претекстове за неговата промяна, както и кой ще го размени на поста. 

На съвещанието Министерският съвет се чака да одобри стратегия за ограниченията за протекция на деца с изявени способности от държавните, общинските и частните учебни заведения, както и да утвърди спомагателни разноски от бюджета за финансово обезпечаване на действия по програмата за създаване и реорганизация на детски ясли и детски градини. 

Програмата на държавното управление съвещание включва още одобрение на Меморандум за съгласие сред държавното управление на България и Европейската банка за възобновяване и развиване по отношение на поддръжката за осъществяването на планове, финансирани посредством европейските фондове за интервала 2021 – 2027 година, в това число Плана за възобновяване и резистентност. 

Началото на съвещанието е от 12:30 ч. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР