Правителството прие решение за предложение до Народното събрание за ратифициране

...
Правителството прие решение за предложение до Народното събрание за ратифициране
Коментари Харесай

Правителството предлага за ратифициране Протокол за изменение на Споразумението за създаване на Международната организация по лозата и виното

Правителството одобри решение за предложение до Народното събрание за одобрение на Протокола за изменение на Споразумението за основаване на Международната организация по лозата и виното (МОЛВ), заради смяна на седалището на организацията.

През 2022 година по самодейност на Франция, поради дългогодишните обичаи на района в лозаро-винарския бранш, бяха подхванати стъпки по пренасяне на седалището на МОЛВ от Париж в Дижон.

Промяната подхожда на позицията на Франция в подтекста на мултилатерализма, като главната цел е реализиране на децентрализация на институциите. В Дижон Организацията ще се възползва от удобна научна екосистема, с цел да извършва своите задачи, по-специално с помощта на Института по лозата и виното и единствената интернационална катедра на ЮНЕСКО „ Култура и традиция на виното “. В Дижон е издигнат и Международен град на гастрономията и виното, с който МОЛВ ще взаимодейства директно.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР