Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на околната

...
Правителството прие промени в Устройствения правилник на Министерството на околната
Коментари Харесай

Приеха промени в Устройствения правилник на МОСВ

Правителството одобри промени в Устройствения устав на Министерството на околната среда и водите , които целят възстановяване на активността на административните звена и прецизиране на функционалностите им.

Създават се условия за създаване на подзаконовата нормативна уредба . Тя се отнася до измененията в Закона за запазване на околната среда, които са свързани с процедурата по оценка на въздействието върху околната среда.

Уредбата на правилника се преценява с избраните функционалности на чиновниците към Инспектората, които са избрани в Закона за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество и в Наредбата за организацията и реда за осъществяване на инспекция на декларациите и за определяне спор на ползи.

Въвеждат се и промени в Устройствения устав на Изпълнителната организация по околна среда, с които се цели възстановяване на функционалността на администрацията на Изпълнителната организация по околна среда, както и възстановяване на координацията сред структурните звена в организацията.

Промените в двата правилника не водят до увеличение на общия брой чиновници в администрацията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР