Правителството прие на днешното си заседание постановление за уреждане на

...
Правителството прие на днешното си заседание постановление за уреждане на
Коментари Харесай

Ликвидационна комисия ще закрие Комисията по хазарта

Правителството одобри на днешното си съвещание разпореждане за споразумяване на връзките, свързани със закриването на Държавната комисия по хазарта. С него се извършва задължението на Министерския съвет, според последното изменение на Закона за хазарта, а точно - основаването на ликвидационна комисия и установяване на нейните функционалности.

Предвижда се ръководител на ликвидационната комисия да бъде основният секретар на Министерството на финансите, а поименният състав на ликвидационната комисия да се дефинира със заповед на министъра на финансите. Уреждат се функционалностите на комисията за тримесечния период на работа, както и главните функционалности на нейния ръководител.

С щатните бройки, включени в общата бройка на личния състав на закритата ДКХ, се правят обезщетени промени в числеността на Министерството на финансите и Национална агенция за приходите - покачва се експертният потенциал на Министерството с 18 спомагателни щатни бройки, а в Национална агенция за приходите ще има 34 спомагателни щатни бройки.

Необходимите разноски по ликвидацията, в това число за възнагражденията и компенсациите по Закона за държавния чиновник и по Кодекса на труда, ще се изплащат посредством бюджета на Националната организация за приходите за сметка на средствата по одобрения бюджет на Държавната комисия по
хазарта за 2020 година, въз основа на утвърдени от ръководителя на ликвидационната комисия документи.

На 23 юли Парламентът реши Държавната комисия по
хазарта да бъде закрита с дефинитивно признатите промени в Закона за хазарта. Активите, пасивите, архивът, както и другите права и отговорности на закритата Държавна комисия по хазарта, минават към Националната организация за приходите. Предоставените до влизането в действие на измененията недвижими парцели на Държавната комисия по хазарта също минават към ръководство на Национална агенция за приходите.

Депутатите отхвърлиха предложенията на Валери Симеонов
хазартът да се провежда единствено в петзвездните хотели, курортните комплекси и на 20 км от границата.

Народните представители завишиха условията за напълно импортиран капитал, който скача на 3 милиона лв. за
казината и 1 милион лв. за игрална зала. Въвежда се и нова еднократна такса за казина и игрални зали от по 2 и 1 милион лв., в случай че лицензът е десетгодишен.

Управляващите се отхвърлиха от концепцията контролът в бранша да бъде трансфериран от Държавната комисия по
хазарта на новосъздадена организация на послушание към Министерски съвет, като взеха решение той да премине напълно в ръцете на Национална агенция за приходите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР