Правителството прие да бъде изплатено обезщетение от 2500 евро, като

...
Правителството прие да бъде изплатено обезщетение от 2500 евро, като
Коментари Харесай

2500 евро обезщетение за изчезнали вещи по пътя между СДВР и съда

Правителството одобри да бъде изплатено обезщетение от 2500 евро, като утвърди едностранна декларация по дело пред Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) , оповестиха от пресцентъра на Министерския съвет (МС).

Лични движимости на подателя на жалбата са били конфискувани и иззети като доказателства през 2008 година в границите на формирано наказателно произвеждане против него. След като е наказан, през 2012 година Софийският апелативен съд разпорежда движимостите да му бъдат върнати, като се изключи употребен за закононарушението компютър и револвер, за който той не е имал позволение.

Софийският градски съд върнал част от движимостите на наказания, като го уведомил, че другата част от тях обаче в никакъв случай не му е била излъчена от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). В резултат от това жалбоподателят предявява обединени искове пред Софийския областен съд против Софийския градски съд и Софийския апелативен съд, в които упорства за обезщетение за движимостите, които не си е получил назад.
 България заплаща над 87 000 лева по присъди на Съда в Страсбург
България заплаща над 87 000 лева по присъди на Съда в Страсбург

Средствата са за компенсации по три каузи

С дефинитивно решение от 21 август 2017 година Софийският градски съд удостоверява решението на първата инстанция. " Оплакванията на жалбоподателя са свързани с обосновани подозрения по отношение на обективната безпристрастност на съдиите от Софийския градски съд, който преглежда инициираното от жалбоподателя дело за вреди против самия Софийски градски съд, в качеството му на ответник в производството ", изясняват от Министерски съвет.

Предвид практиката на Европейски съд по правата на човека по делото " Михалков против България " от 10 април 2008 година, установяващо нарушаване по член 6, §1 към Конвенцията за отбрана на правата на правата на индивида по подобен проблем, кабинетът утвърди едностранна декларация на съображение член 37 от Конвенцията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР