Правителството предлага с 40% по-евтини карти за градския транспорт за

...
Правителството предлага с 40% по-евтини карти за градския транспорт за
Коментари Харесай

Правителството предлага с 40% по-евтини карти за градския транспорт за пенсионерите

„ Правителството предлага с 40% по-евтини карти за градския превоз за пенсионерите “, заяви на конференция служебният министър на стопанската система Никола Стоянов.

По думите му мярката ще бъде утвърдена от Министерския съвет идната седмица. За учениците понижението ще е със 70%, а за деца до 10 години - гратис.

Компенсацията е поради цените на горивата. Той дефинира като неточност решението на Народното събрание да отстрани отстъпката от 25 стотинки за литър гориво преди да бъдат основани нови ограничения за подкрепяне. " Няма нищо обществено в тази мярка, единственото е хората да имат персонален автомобил. Определено имам запаси към нея, само че защото хората бяха привикнали, мярката трябваше да продължи, до момента в който измислим нова ", разяснява Стоянов и посочи, че са били обезпечили и запас, и небосвод за отстъпката, само че депутатите са решили друго.

Икономическият министър успокои и бизнеса, като напомни, че и за тях са планувани обезщетения поради повишаването на енергоносителите. По думите му подпомагането от страната ще е за цени над 200 лева за мегаватчас.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР