Правителството планира раждането на над 66 хиляди бебета през 2019-та

...
Правителството планира раждането на над 66 хиляди бебета през 2019-та
Коментари Харесай

Правителството планира раждането на над 66 хил. бебета през тази година

Правителството възнамерява раждането на над 66 хиляди бебета през 2019-та година - това излиза наяве от ограниченията в проекта за осъществяване на тактиката за демографско развиване, оповестен за публично разискване.

В документа са планувани средства за погашение на еднократни помощи за раждане на 64 хиляди бебета и още 2100 бебета-близнаци. За съпоставяне, през 2018-та година у нас беше записана рекордно ниска раждаемост от близо 47 хиляди новородени, а преди 5 години броят на родените деца е бил малко под 64 хиляди.

Като ограничения за поощряване на раждаемостта през тази година се резервират данъчните облекчения, според от броя на децата, еднократното подкрепяне за раждане, което стартира от 250 за първо дете и стига до 600 лв. за второ, месечните помощи, известни като детски добавки, които са разчетени за към 616 хиляди деца приблизително на месец, помощите за деца с увреждания и еднократните суми за първокласници.

През тази година Българската академия на науките ще направи национално проучване на аргументите за отсроченото раждане на деца у нас. Изследването ще обхване интервала сред 1992-ра и 2016-та година и ще наблюдава процеса на отсрочване на ражданията и връзката му с следените ниски равнища на раждаемост от началото на 90-те години на 20-ти век.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР