Правителството отпусна 6 224 518 лв. на общините за 2023

...
Правителството отпусна 6 224 518 лв. на общините за 2023
Коментари Харесай

МС отпусна над 6 млн. лв. за четири програми за образование

Правителството отпусна 6 224 518 лева на общините за 2023 година за финансиране на действия по четири национални стратегии за развиване на образованието. Средствата са по стратегиите „ Заедно за всяко дете “, „ Без свободен час “, „ Професионално обучение образование “ и „ Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “.

По стратегия „ Заедно за всяко дете “ ще бъдат изплатени 223 363 лв.. По нея се поддържат екипите за обсег, комплекс от ограничения за всяко дете и възпитаник, които би трябвало да са в градина или учебно заведение, само че не са записани, положителни практики и взаимоотношение с родителите, както и работа с възпитаници в риск взаимно с техните родители или настойници.

Предвидени са също 4 821 119 лева за хонорари на заместващи учители в детските градини и учебните заведения по стратегия „ Без свободен час “ за интервала 1 ноември 2022 година - 30 юни 2023 година В резултат на обезпеченото заменяне е реализирана непрекъснатост на образователния развой и осъществяване на учебните образователни проекти и програмни системи.

За Националната стратегия „ Професионално обучение и образование “ се дават 303 434 лв. на 7 общински професионални гимназии и междинни учебни заведения. С тези средства те ще могат да платят предплатено 65% от цената на бюджетното финансиране на утвърдени планове за осъвременяване на материалната база в сходство с условията на пазара на труда.

876 602 лв. се превеждат за планове по програмата „ Подкрепа за личностно развиване на децата и учениците “. Те са за 47 центрове за работа с деца в региона на науките, технологиите, изкуствата и спорта и астрономически обсерватории и планетариуми, за Националния замък на децата и за специфичните учебни заведения за образование и поддръжка на възпитаници със сензорни увреждания (за обзавеждане на кабинет, съоръжение, консумативи, литература и материали за работа).
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР