Правителството открива процедури за предоставяне на концесии на три морски

...
Правителството открива процедури за предоставяне на концесии на три морски
Коментари Харесай

Пускат на концесия три плажа край Варна


Правителството открива процедури за даване на концесии на три морски плажа в община Варна – " Св. Св. Константин и Елена – дребен плаж ", " Слънчев ден " и " Св. Св. Константин и Елена – север " за период от 15 години.

Целта е да се обезпечат водното избавяне, застраховане на прилежащата акватория, здравното и здравното обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж, и услуги от публичен интерес, се споделя в известието на държавната пресслужба.

Минимално избраното концесионно заплащане за плаж " Св. Св. Константин и Елена – дребен плаж " е 21 266 лв. без Данък добавена стойност, за плаж " Слънчев ден " – 294 575 лв. без Данък добавена стойност, а за плаж " Св. Св. Константин и Елена – север " – 57 345 лв. без Данък добавена стойност.

Концесионерите на морските плажове ще бъдат избрани посредством състезания, проведени от министъра на туризма. Комисията по желание на концесионер ще бъде назначена от премиера.

Не е посочено по какви критерии ще бъдат определени бъдещите концесионери.

Изборът на концесионери на плажовете е мотив за напрежение сред премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов. Миналото лято атрактивни плажове бяха дадени на членове на някогашните групировки ВИС, СИК, Маджо и т.н, по думите на Валери Симеонов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР