Правителството отказва предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да

...
Правителството отказва предложението на Бойко Борисов първо Министерският съвет да
Коментари Харесай

Правителството отказва предложението на ГЕРБ за Скопие

Правителството отхвърля предлагането на Бойко Борисов първо Министерският съвет да утвърди формулата на френското председателство, която да отпуши процеса по присъединение на Северна Македония към Европейски Съюз, като решението по-късно да поеме към Народното събрание, където бе дадено да получи поддръжката на 59-те депутати от ГЕРБ-СДС.

Това се разбра от коментар на началника на кабинета и представител на държавното управление Лена Бориславова пред

Тя сподели, че министър председателят Кирил Петков няма да отстъпи от към този момент неведнъж обявяваната формула за решението за Македония - да мине първо през парламентарната комисия по външна политика, по-късно през пленарната зала, където да получи необятна поддръжка и по-късно през Министерския съвет.

Подходът на Петков е противоречив, тъй като по Конституция външната политика на България се води от държавното управление, а не от Народното събрание. Той обаче разгласи, че ще работи по този начин, тъй като бе неведнъж упрекван в национално изменничество по тематиката.

" Важно е Борисов да подреди на неговите 59 депутати да отидат на работа за актуализацията на бюджета и за законите по Плана за възобновяване и резистентност ", разяснява Бориславова.

Днес кворумът в Народното събрание бе провален, тъй като ГЕРБ. Движение за права и свободи, " ИТН " и " Възраждане " не се записаха в залата.

От 15 часа ще се организира съвещание на парламентарната комисия по външна политика, където ще бъде изслушан министърът на външните работи Теодора Генчовска по тематиката за предлагането на френското председателство. Генчовска е номинация на " ИТН ", а министерството ѝ още преди дни популяризира известие, съгласно което европейската формула за Северна Македония е допустима за България.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР