Правителството официално рестартира проекта АЕЦ Белене и възложи на министъра

...
Правителството официално рестартира проекта АЕЦ Белене и възложи на министъра
Коментари Харесай

Рестартираха АЕЦ Белене, Петкова тръгва на лов за инвеститори

Правителството публично рестартира плана АЕЦ Белене и разпореди на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да възобнови дейностите по търсене на благоприятни условия за създаване на АЕЦ „ Белене “ взаимно със стратегически вложител, на пазарен принцип.

Предвижда се планът да е без контракти за наложително изкупуване на силата, без преференциални цени, без контракти за разлика, без корпоративни гаранции и/или други непазарни механизми за гарантиране на инвестицията и без даване на държавна гаранция, посредством обособяване на активите и пасивите за плана в настрана планово сдружение.

Очаква се енергийният министър да провежда, координира и управлява провеждането на договаряния с евентуални вложители и производители на съоръжение.

Министърът следва да създаде процедура за избор на стратегически вложител и да предложи благоприятни условия за структурирането на плана в период до 31 октомври 2018 година, както и от време на време да осведоми Министерския съвет и Народното събрание за подхванатите дейности и съответните резултати от договарянията.

Решението за обновяване на АЕЦ Белене идва след анулация на решението на Министерски съвет за прекъсване на плана от 2012 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР