Правителството одобри в сряда от 2022 г. да се увеличават

...
Правителството одобри в сряда от 2022 г. да се увеличават
Коментари Харесай

Повече българи ще могат да се възползват от програмата Фулбрайт

Правителството утвърди в сряда от 2022 година да се усилват парите за стипендии в партньорство с Българо-американската комисия за учебен продан " Фулбрайт ". Това ще даде опция на повече българи да се възползват от тази влиятелна международна стратегия, оповестиха от кабинета на вицепремиера Атанас Пеканов.

" Решението е още по-важно за мен, тъй като се случва тъкмо 2 години след деня, в който аз започнах изследователския си престой по програмата в Харвард, където, в извънредно конкурентна среда, имах опцията да се изучавам от водещи икономисти и сегашни и бъдещи Нобелови лауреати. Гордея се с това, което научих, и считам, че то съумя да ме направи по-добър специалист в областта на макроикономиката. Искам повече българи да имат такава опция да се развиват в тяхната сфера ", съобщи вицепремиерът по ръководство на европейските фондове Атанас Пеканов.

" Увеличението на средствата за стипендии е и мой приоритет от началото на мандата ми, когато започнахме деен разговор с Комисията " Фулбрайт ". В идващите дни ще обсъдим опциите за увеличение на финансирането за стипендии и от американска страна. Една от персоналните ми цели е да покажем на младите българи, че имат поддръжката и шанса да ра
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР