Правителството одобри проект на за Постановление на Министерския съвет за

...
Правителството одобри проект на за Постановление на Министерския съвет за
Коментари Харесай

Създават нова Изпълнителна агенция „Инфраструктура на електронното управление“

Правителството утвърди план на за Постановление на Министерския съвет за основаване на Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ и за приемане на Устройствен устав на Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “ и на Устройствен устав на Министерството на електронното ръководство.

Новият Устройствен устав на Министерството на електронното ръководство отразява промените на нормативната уредба от м. февруари 2022 година, с които на министъра на електронното ръководство са трансферирани редица функционалности на закритата Държавна организация „ Електронно ръководство “ , свързани с ръководенето на държавната политика за развиване на електронното ръководство и държавната политика за мрежова и осведомителна сигурност. Същевременно с него се извършва и решение на Народното събрание за приемане на конструкция на Министерския съвет на Република България, с което към МЕУ минава дирекция „ Информационни технологии “ от Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията .

Правилникът включва функционалностите по подкрепяне осъществяването на всички пълномощия на министъра на електронното ръководство със съответната конструкция и щатна бройка.

С цел основаване на нужните условия и запаси за осъществяване на функционалностите по дейно оперативно наблюдаване и поддръжка на хоризонталните системи, споделените запаси и инфраструктурата на електронното ръководство, както и за наблюдението и реакцията при произшествия с мрежовата и осведомителна сигурност , се основава новата Изпълнителна организация „ Инфраструктура на електронното ръководство “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР