ИТ гигантът Apple обмисля кой да наследи изпълнителния директор Тим

...
ИТ гигантът Apple обмисля кой да наследи изпълнителния директор Тим
Коментари Харесай

Apple започва да подготвя наследник на Тим Кук

ИТ колосът Apple обмисля кой да наследи изпълнителния шеф Тим Кук на поста му, оповестява Bloomberg. Това обаче не значи, че промяна на Кук се планува скоро.

Напротив, точно той ще има основна роля в избора и подготовката на идващия водач на Apple. Компанията има специфичен развой, който лишава години.

Тази година Тим Кук ще навърши 64 години. Той управлява Apple от 2011 година, откакто Стив Джобс се отдръпна. Именно Джобс беше избрал персонално Тим Кук и го приготвяше в продължение на няколко години.

Източниците на Bloomberg споделят, че до момента главен претендент е бил Джеф Уилямс. Той е основен действен шеф на Apple, само че също е на възраст - 61 година Затова няма по какъв начин да се чака от него да управлява компанията дълго време, а тя избира да избере един водач, който да стои на поста дълги години и да не сменя шефовете постоянно.

Според информацията, Кук възнамерява да остане на поста най-малко още три години. Това значи, че напълно скоро би трябвало да стартира подготовката на идващия изпълнителен шеф.

И в този момент най-вероятно това ще бъде Джон Тернъс. Той се оформя като най-вероятният претендент. В момента Тернъс е старши вицепрезидент на хардуерната разработка на Apple. През последните няколко години има все по-публична роля и съгласно източниците, е добре одобряван измежду чиновниците.

Тернъс е и много по-млад - на 49 години, само че към този момент и със стабилен опит в Apple. Това е тъкмо комбинацията, която компанията търси, с цел да може да разчита на него дълго време.

Източниците също по този начин споделят, че Тернъс е спечелил и уважението на управлението, в това число и на самия Кук. " Тим го харесва, тъй като може да прави положителни презентации, има спокоен манталитет, в никакъв случай не написа имейли по чувствителни тематики и е доста деликатен и въздържан с взимането на решения. Споделя доста от мениджърските характерности като него ", споделя източник, покрай управлението на компанията.

Друг източник пък споделя, че Еди Кю, един от най-близките хора на Кук в компанията, към този момент е споделял пред сътрудници, че точно Тернъс би трябвало да бъде идващият изпълнителен шеф на Apple. Той е окуражителен и от някогашния топ хардуерен дизайнер на Apple Кристофър Стингър. Всичко това също е явен знак, че Тернъс е измежду най-вероятните претенденти, имайки поради, че името му към този момент се разисква все по-активно в компанията. Разбира се, самата Apple не е коментиралата тематиката и най-вероятно няма да го направи до момента в който не реши да разгласи публично кой ще наследи Кук, по всяко време това.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР