Минималните температури днес ще са между 9° и 14°, в

...
Минималните температури днес ще са между 9° и 14°, в
Коментари Харесай

Валежите продължават - значителни ще са в западната половина от страната

Минималните температури през днешния ден ще са сред 9° и 14°, в София към 12°, а оптималните ще се намаляват, повече в Северна България, тук-там в северозападните региони ще остават под 15°. В останалата част от страната ще са сред 16° и 21°, в София към 16°.

Ще се задържи облачно, в доста региони в западната половина от страната с превалявания от дъжд, тук-там обилни по количество. В Югозападна България ще прегърми.

Вятърът ще бъде от североизток, в източните региони ще е сдържан до мощен и там преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.

Облачно ще бъде и над Черноморието със слаби превалявания на обособени места, основно по южното крайбрежие. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са към 16°-18°. Вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Валежи ще има и в планините , като над към 2500 метра ще са от сняг. На места основно в западната половина от страната ще са обилни по количество, а в югозападните региони ще има и гръмотевици. Ще бъде доста прохладно с сдържан и мощен вятър с посока от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11°, на 2000 метра към 5°.

Облачно ще бъде и в петък , с превалявания към момента основно в Южна България. Температурите ще са по-ниски от нормалните за първата половина на май: Максималните на всички места ще остават под 20°.

В събота и неделя ще бъде най-вече слънчево, единствено в планините и в Североизточна България ще превали. В понеделник вероятността за следобедни превалявания и гръмотевици още веднъж се покачва. Ще се покачват и температурите.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР