Правителството одобри нов Устройствен правилник на Изпълнителна агенция Главна инспекция

...
Правителството одобри нов Устройствен правилник на Изпълнителна агенция Главна инспекция
Коментари Харесай

Одобрен е нов Устройствен правилник наИА „Главна инспекция по труда“

Правителството утвърди нов Устройствен устав на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ (ИА ГИТ).

Основната цел на нормативния акт е подобряването на успеваемостта на контролната активност на организацията и усъвършенстването на работните процеси. Новите текстове плануват промени в организационната конструкция на организацията, като се основава позиция „ заместител изпълнителен шеф “, уточняват се функционалностите на дирекциите, с оглед възстановяване на координацията сред обособените структурни звена и повишение на административния потенциал.

С плана на нов Устройствен устав се оферират ограничения за усилване на контрола, обвързван с недекларирания труд, които включват увеличение на броя на инспекциите за съблюдаване на законодателството и предварителна защита.

Поради непрекъснато разширяващите се функционалности на Изпълнителна организация „ Главна ревизия по труда “ и огромната натовареност на нейните чиновници с новия Устройствен устав се предлага щатната й бройка да се усили с 180 щатни бройки. По този метод ще се укрепи административният потенциал на организацията и ще се увеличи успеваемостта на контролната и превантивната й активност по съблюдаване на трудовото законодателство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР