Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 4 757 974

...
Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 4 757 974
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 5 млн. лв. на общините за покриване на по-ниския данък на такситата

Правителството утвърди спомагателни прехвърляния в размер на 4 757 974 лева за 2023 година по бюджетите на общините за отплата на понижението в приходите от налога върху таксиметровия транспорт на пасажери. Одобрените средства са въз основата на издадените от 1 януари до 30 ноември 2023 година позволения за таксиметров транспорт на пасажери и попълнената информация от общините в обществения обединен таксиметров указател.

В Закона за държавния бюджет за 2023 година е планувано да се заплаща годишен налог за таксиметров транспорт, който е понижен до законовия най-малко от 300 лева Разликата сред минималния размер и избрания от съответния общински съвет налог се възвръща на общините със средства от централния бюджет.

Съгласно Закона за локалните налози и такси данъкът върху таксиметровия транспорт на пасажери е в границите от 300 до 1000 лв., като съответният размер за съответната година се дефинира от общинските препоръки, до 31 октомври всяка година. Издаденото от общините позволение за осъществяване на таксиметров транспорт на пасажери през 2023 година се получава след заплащането на налога.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР