Правителството одобри 5 млн. лв. допълнителни разходи като част от

...
Правителството одобри 5 млн. лв. допълнителни разходи като част от
Коментари Харесай

Кабинетът отпусна 5 млн. лева на Българската православна църква

Правителството утвърди 5 млн. лева спомагателни разноски като част от държавната дотация за 2019 година на Българската православна черква - Българска патриаршия, с което ще бъде обезпечена настоящата прехрана на Църквата от началото на годината.

Средствата са по бюджета на Министерския съвет за 2019 година и са обезпечени за сметка на плануваните разноски по централния бюджет за тази година.

Негово Светейшество българският патриарх Неофит с писмо до Министерски съвет е отправил искане за даване на част от държавната дотация за 2019 година, като то е подкрепено от държавното управление.

През 2018 година бяха признати промени и допълнения на Закона за вероизповеданията, с които се вкара нов ред на финансиране от страна на страната на записаните вероизповедания - с член 28 от Закона бяха избрани критерии, според които годишно със закона за държавния бюджет се утвърждава разпределението на държавната дотация за вероизповеданията, считано от 1 януари 2019 година

Поради събитието, че Законът за държавния бюджет на Република България за 2019 година беше признат преди измененията в Закона за вероизповеданията, с § 19 към преходните и заключителните разпореждания на изменителния закон е планувано за тази година Министерският съвет да утвърди държавната дотация за вероизповеданията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР