Правителството на Япония очаква от Китай по-голяма прозрачност на военния

...
Правителството на Япония очаква от Китай по-голяма прозрачност на военния
Коментари Харесай

Японското правителство очаква от Китай по-голяма прозрачност на военните му програми

Правителството на Япония чака от Китай по-голяма бистрота на военния бюджет и отбранителната политика, съобщи на конференция в Токио министърът на защитата Таро Коно, разяснявайки огромния боен церемониал по случай 70-ата годишнина от основаването на КНР.

"За последните 10 години разноските единствено по несекретните пера на китайския бюджет за защита набъбнаха 2,5 пъти. Това надвишава повече от 4 пъти отбранителните разноски на Япония. От Китай се изисква по-голяма бистрота на военния му бюджет с отчитане на секретните пера, а също по този начин по отношение на отбранителната политика - това би трябвало да повтаря освен Япония, а и цялата интернационална общественост ", съобщи министърът, представен от ТАСС.

На обособена конференция в Токио основният секретар на кабинета Йошихиде Суга също акцентира, че японското държавно управление "с огромен интерес " следи трендовете, свързани с въоръжените сили на КНР.

"Надяваме се да уредим съществуващите нерешени проблеми с Китай и да изведем нашите връзки на ново ниво ", акцентира той.

В Пекин през днешния ден се състоя най-големия в историята на Китай боен церемониал, в който участваха 15 000 военнослужещи, 160 бойни самолета и 580 единици бойна техника, в това число бе демонстрирана най-новата трансформация на междуконтинентална балистична ракета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР