Правителството на Япония не носи отговорност за щетите, за които

...
Правителството на Япония не носи отговорност за щетите, за които
Коментари Харесай

Върховният съд на Япония оправда правителството за аварията във Фукушима

Правителството на Япония не носи отговорност за вредите, за които желаеха компенсации хора, чиито животи бяха опустошени от нуклеарната злополука във Фукушима. Това реши Върховният съд на страната, оповестява " Ройтерс ".

Това е първото такова правосъдно решение в редица сходни каузи.

На, при които починаха общо към 18 500 души. Природното злополучие докара и до нуклеарен срив в атомната електроцентрала във Фукушима на Tokyo Electric Power (Tepco). Това беше най-тежката нуклеарна злополука от повредата през 1986 година в Чернобил , Украйна.

Ищците желаеха обезщетение както от Tepco, по този начин и от страната в няколко групови каузи, а през март Върховният съд удостовери решението в размер на 1,4 милиарда йени на към 3700 души.

Около 470 000 души бяха принудени да се изтеглят в първите дни след бедствието, а десетки хиляди към момента не могат да се върнат по домовете си.

Съдилищата на по-долна инстанция се разделиха в мненията си по отношение на това до каква степен държавното управление носи отговорност да планува бедствието и да подреди на Tepco да предприеме стъпки за предотвратяването му.
 Върховният съд на Япония с невиждано решение за повредата във Фукушима
Върховният съд на Япония с невиждано решение за повредата във Фукушима

Компанията Tepco би трябвало да заплати обезщетение на 3700 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР