Правителството на Виетнам нареди на технологичните компании, които оперират в

...
Правителството на Виетнам нареди на технологичните компании, които оперират в
Коментари Харесай

Виетнам затяга правилата в сферата на киберсигурността

Правителството на Виетнам подреди на софтуерните компании, които оперират в азиатската страна, да съхраняват данните на своите консуматори на територията ѝ, както и да разкрият локални представителства, съобщи Ройтерс.

Постановлението на държавното управление в Ханой влиза в действие от 1 октомври. Чуждестранните софтуерни компании ще би трябвало да изпълнят в период от 12 месеца условията, които се вкарват с него.

Това е следващото решение на виетнамските управляващи, ориентирано към стягане на разпоредбите в областта на киберсигурността, отбелязва Ройтерс. То се отнася до софтуерни колоси, който имат онлайн обществени мрежи, измежду които " Алфабет " (Alphabet), компанията майка на " Google " (Google) и корпорацията " Мета " (Meta), която е притежател на " Facebook " (Facebook).

" Информацията за всички консуматори на услуги в интернет, от биометрични и финансови данни до детайлности за тяхната етническа принадлежност и за политическите им възгледи, както и всички електронни следи, които те са оставили, до момента в който са сърфирали онлайн, би трябвало да бъдат съхранявани в страната ", се споделя в постановлението на виетнамското държавно управление.

Властите ще имат право да изискват част от съхраняваните данни, в случай че организират следствие, или да подреждат на софтуерните компании да отстраняват онлайн наличие, в случай че решат, че то нарушава наредбите им.

Чуждестранните компании би трябвало да съхраняват данните на своите консуматори на територията на Виетнам в продължение на минимум 24 месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР