Правителството на Великобритания замрази всички активи на руския милиардер Роман

...
Правителството на Великобритания замрази всички активи на руския милиардер Роман
Коментари Харесай

Великобритания удари Абрамович и замрази продажбата на Челси

Правителството на Англия замрази всички активи на съветския милиардер Роман Абрамович, в това число и британския футболен клуб Челси.

Правителството на Обединеното кралство обясни, че е предоставило специфичен лиценз, който разрешава на Челси да продължи да играе мачове и да се занимава с футбол. Но този лиценз ще бъде " държан под око " непрекъснато, с цел да се подсигурява, че Абрамович няма да може да заобиколи глобите.

По-рано този месец Абрамович разгласи проектите си да продаде ФК Челси на фона на политически напън от английското държавно управление поради околните му връзки с съветския президент Владимир Путин. Тогава Абрамович уточни, че приходите от продажбата на фитболния клуб ще бъдат дарени на жертвите на съветската война против Украйна. По-късно The Guardian заяви, че дарението няма да бъде предопределено единствено за украинци и ще може да отиде и за съветски бойци, участващи в нашествието, а също и за техните фамилии.

Собственикът на футболен клуб Челси е един от седемте високопоставени съветски олигарси, обект на днешната порция наказания. Освен него глобите засягат и основния изпълнителен шеф на Роснефт Игор Сечин, Олег Дерипаска, който ръководи съветският конгломерат En+ Group, ръководителят на VTB Bank Андрей Костин, изпълнителният шеф на Газпром Алексей Милер и други. Общо обновеният лист със наказания на Обединеното кралство включва 65 физически и юридически лица, свързани с съветското държавно управление, напомня Forbes.

В изказването се отбелязва също, че нов законопроект за икономическата престъпност ще влезе в действие идната седмица и " доста ще опрости " процеса на налагане на наказания.

" Не може да има сигурни убежища за тези, които поддържаха жестокото нахлуване на Путин против Украйна. Ще бъдем безмилостни в преследването на тези, които разрешават убийството на цивилни, унищожаването на лечебни заведения и противозаконното окупиране на суверенни съдружници ", сподели министър председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР