Правителството на Великобритания предприема небрежен подход за справяне с нездравословните

...
Правителството на Великобритания предприема небрежен подход за справяне с нездравословните
Коментари Харесай

Лондон критикуван за мерките срещу затлъстяването

Правителството на Англия подхваща нехаен метод за справяне с нездравословните хранителни привички. То би трябвало да направи повече , с цел да подсигурява, че хората могат да се снабдят с добра храна на налични цени. Това споделиха депутати в петък, представени от " Ройтерс ". 

Членовете на междупартийна комисия са изключително разочаровани от отхвърли на държавното управление да приготви отчет , разглеждащ опцията за облагане с по-високи налози на храни с високи равнища на захар и сол.

Законодателите от долната камара на парламентарната комисия по околна среда, храни и селски въпроси разкритикуваха огромна част от ограниченията на държавното управление на отчет за продоволствената сигурност и затлъстяването, оповестен през юли.

" Разочаровани сме, че в разгара на рецесията със затлъстяването държавното управление подхваща муден метод за справяне с нездравословните хранителни привички, сподели ръководителят на комисията Робърт Гудуил от ръководещата Консервативна партия. Също по този начин сме загрижени, че актуалните ограничения на държавното управление не наблюдават съответно продоволствената сигурност нито на семейството, нито на национално равнище. "

В петък комисията разгласява формалния отговор на държавното управление на своя отчет от юли. В него се споделя, че към 40 % от възрастното население на Англия ще бъде със затлъстяване до 2035 година

В отговор на апела на комисията държавното управление съобщи, че " не счита, че в този момент е подобаващият миг за въвеждане на нови налози , които ще покачат цената на храните ".
 Англия на война против затлъстяването
Англия на война против затлъстяването

Борис Джонсън поведе парада

Докладът от юли също изрази страдание, че възбраната на държавното управление за магазини, предлагащи покупко-продажби с отстъпка за закупуване на едро на нездравословни храни и питиета , беше отсрочена за трети път до октомври 2025 година

Правителството отговори, че е отсрочило възбраната, тъй като счита, че сходен ход би могъл да увеличи в допълнение разноските за живот.

Депутатите също по този начин приканиха за годишно обновен отчет за продоволствената сигурност в Обединеното кралство, дружно с годишна среща на върха за продоволствената сигурност, управлявана от министър-председателя, с цел да се наблюдава способността на британците да имат достъп и да си разрешат здравословна храна.

Правителството не пое ангажимент за годишни актуализации на продоволствената сигурност.

Припомняме, че Лондон от години разисква казуса и ограниченията за оправянето с него, като налагането на по-високи налози, или възбраната за реклами и промоции на по-нездравословните храни. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР