Правителството на Украйна отхвърли категорично твърденията, че готви офанзива в

...
Правителството на Украйна отхвърли категорично твърденията, че готви офанзива в
Коментари Харесай

Киев: Не готвим офанзива, Руски медии: От Луганск и Донецк започна евакуация

Правителството на Украйна отхвърли изрично изказванията, че готви атака в източните региони, следени от сепаратистите, и прикани интернационалната общественост да осъди най-строго провокациите на Русия.

Киев упрекна Москва в разпространяване на дезинформация и обстрел против позиции на украинската войска и цивилна инфраструктура.

Руските медии оповестяват, че от Луганск и Донецк към този момент е почнала всеобща евакуация. Тя бе оповестена по-рано през днешния ден с обяснението, че украинската войска готви атака.

Пред съветската държавна телевизия водачът на донецките сепаратисти Денис Пушилин позволи, че в околните дни от Донецк и Луганск и прилежащите региони могат да бъдат изведени стотици хиляди хора.

От Кремъл оповестиха, че президентът Владимир Путин е разпоредил на краткотрайния началник на Министерството на изключителните обстановки да обезпечи заслон, издръжка и медицински грижи за жителите на Донбас, които съгласно разпорежданията на локалните сепаратисти би трябвало да бъдат изведени още довечера на територията на Руската федерация.

Путин е наредил също по този начин всеки от наречените в известието " бежанци " да получи 10 000 рубли (около 130 долара).

Говорител на американския Държавен департамент осъди изказванията за всеобща евакуация от Донецк:

" Цинично и грубо е да използваш човешки същества като пионки, с цел да скриеш от света обстоятелството, че Русия натрупа войски и се готви за офанзива, " сподели представителят по време на Мюнхенската конференция по сигурността.

Естония разгласи, че е доставила противотанкови ракети на украинската войска в " отбрана против съветската експанзия ".

Лидерите на Естония, Латвия и Литва се срещнаха през днешния ден в Мюнхен с вицепрезидента на Съединените щати Камала Харис и разискаха усилване на американското военно наличие в страните си. " Решенията ще дойдат скоро, " сподели след диалозите литовският президент Гитанас Науседа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР