Правителството на Тереза Мей претърпя поредно поражение в Камарата на

...
Правителството на Тереза Мей претърпя поредно поражение в Камарата на
Коментари Харесай

Пореден провал за кабинета на Тереза Мей

Правителството на Тереза Мей претърпя следващо проваляне в Камарата на лордовете откакто с 349 гласа „ за “ против 221 „ срещу “ бе отритнат опита за предоставяне на пълномощия на министрите да вземат решение за смяната на европейските закони единствено по тяхно убеждение. В Камарата на общините депутатите ще гласоподават по признатата корекция в Камарата на лордовете в проектозакона за Брекзит за оставане в митническия съюз.

Макар и вотът в Камарата на общините да е определян като алегоричен, тъй като няма да има обвързващ темперамент, то едно ново проваляне за Тереза Мей съществено би раздрусало отстояваната до момента от нея позиция за излизане от общия пазар и митническия съюз. Снощи Камарата на лордовете нанесе ново проваляне на държавното управление – четвърто подред – този път против даването на пълномощия на министрите да прекрояват европейските закони както намерят за добре.

Привържениците на твърдия Брекзит са ядосани, заявявайки, че „ лордовете си играят с огъня по въпросите на Брекзит “. Във вторник те даже предизвикаха петиция за референдум за разформироването на Камарата на лордовете, която към този момент събра над 100 000 подписа.

От Амнести интернешънъл обаче обявиха, че лордовете са изпратили ясно обръщение към Камарата на общините, че напускането на Европейски Съюз не значи загърбването на всички типове права, съобщи БНР. Депутатите в Камарата на общините ще гласоподава по утвърдената корекция в Камарата на лордовете за оставане в митническия съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР