Правителството на Швеция обяви днес, че до 9 февруари ще

...
Правителството на Швеция обяви днес, че до 9 февруари ще
Коментари Харесай

Време е да отворим Швеция - правителството премахва всички Covid ограничения

Правителството на Швеция разгласи през днешния ден, че до 9 февруари ще анулира всички коронавирусни ограничавания, като се причисли към Англия, Дания и Норвегия, които понижиха степента на опасност от COVID-19.

По време на конференция шведският министър-председател Магдалена Андершон съобщи, че заради по-доброто схващане на разновидността Омикрон и положителните равнища на имунизация страната може да анулира всички ограничения, заяви „ Политико “.

" Време е да отворим Швеция ", сподели Андершон. " Пандемията не е завършила, само че навлиза в нова фаза ".

Шведската организация за публично здраве заяви, че е преоценила COVID-19 и счита, че той не е обществено сериозен, дни откакто Дания взе сходно решение да третира вируса по-скоро като ендемично заболяване.

Това известие идва в миг, когато в Швеция към момента се следят високи равнища на зараза, макар че 73,9% от популацията е изцяло имунизирано. Въпреки че анулира рестриктивните мерки, свързани с ковид, шведското държавно управление съобщи, че резервира някои от рекомендациите си. Неваксинираните шведи към момента би трябвало да заобикалят местата с доста хора, а всеки, който има признаци на COVID-19, би трябвало да си остане вкъщи, съобщи държавното управление. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР