Правителството на Северна Македония взе решение за въвеждането на нови

...
Правителството на Северна Македония взе решение за въвеждането на нови
Коментари Харесай

Северна Македония въвежда нови ограничителни мерки за неваксинирани


Правителството на Северна Македония взе решение за въвеждането на нови противоепидемични ограничения в страната, ориентирани към попречване на разпространяването на новия " Делта " вид на COVID-19 и облекчение на натиска върху лечебните заведения, считано от 16 август, предават македонски медии.

От понеделник гостите в заведенията и заведенията за хранене на Северна Македония ще би трябвало да покажат имунизационен документ, с цел да могат да седнат на кафе или обяд, а санкциите за заведенията за хранене, в които бъдат регистрирани неимунизирани посетители, ще варират от 2500 до 30 000 евро, оповестяват от Държавната пазарна ревизия.

Гражданите няма да могат да посещават и тържества на закрито, театри, концерти, културни събития и семинари, в случай че не показват документ, че са получили най-малко една доза от някой от препаратите против COVID-19, които се употребяват в страната.

Премиерът Зоран Заев прикани македонците да се ваксинират, тъй като това е " единственият метод Северна Македония да се пребори с пандемията ".

Очаква се новите ограничавания да изиграят основна роля и за това по какъв метод ще стартира новата образователна година в страната на 1 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР