Правителството на Обединеното кралство разшири списъка със санкции срещу Русия,

...
Правителството на Обединеното кралство разшири списъка със санкции срещу Русия,
Коментари Харесай

Великобритания санкционира още близки до Путин

Правителството на Обединеното кралство разшири листата със наказания против Русия, като вкара в него Виталий Хоценко и Владислав Кузнецов - премиера и първия заместник-председател на по този начин наречените " Донецка и Луганска национални републики ". Те получават възбрана за пътешестване във Англия и активите им на острова се замразяват поради подкопаване на украинската териториална целокупност.

" Хоценко и Кузнецов са изпратени да извършват политиките на Русия в целия превзет район, като поддържат проектите на Путин за нелегално анексиране на по-голяма част от Украйна и потребление на подправени референдуми за подправено легитимиране на окупацията ", написа в аргументацията си държавното управление на Борис Джонсън.

Днес бяха наложени наказания и на 29 районни губернатори от цяла Русия. Кремъл е наредил на губернаторите да превеждат средства на самопровъзгласилите се ЛНР и ДНР, като по този метод улесняват съветската окупация в опитите ѝ да откъсне територия от Украйна.

Руският министър на правораздаването Константин Чуйченко и заместникът му Олег Свириденко също са глобени от Англия. Двамата потискат личния си народ, като се насочват против тези, които се изричат против войната. Те уголемяват пълномощията си за задушаване на свободата на словото на съветските жители, като подписват нов закон, който усилва критериите за " задгранични сътрудници ". Тези, които бъдат приети за отговорни, ще бъдат жигосани като нарушители и ще им бъде неразрешено да получават държавно финансиране, да преподават в държавни университети, да работят с малолетни или да дават експертиза по въпроси, свързани с околната среда.

В черния лист попадат още Сарвар и Санджар Исмаилови, племенници на крупния съветски олигарх Алишер Усманов, който има тесни връзки с Кремъл. И Сарвар, и Санджар имат обилни ползи в Обединеното кралство, като се счита, че имат жилища в Хайгейт и Хампстед Хийт.

" Ще продължим да постановяваме строги наказания на тези, които се пробват да легитимират противозаконната инвазия на Путин, до момента в който Украйна не надделее ", разгласи външният министър на Обединеното кралство Лиз Тръс.

В съгласуваност с Европейски Съюз, Англия глоби и две групи сирийски жители. Едната група е виновна за набирането на сирийци, които да се бият в съветската война в Украйна, а другата поддържа репресивния сирийски режим.

Днешните наказания надграждат пакета от строги ограничения на Обединеното кралство против Русия, който включва повече от 1100 физически лица и над 100 предприятия. Неотдавна влязоха в действие и спомагателни пълномощия, в това число възбрана на нови вложения на Обединеното кралство в Русия, възбрана за импорт на съветско злато от водещия в света пазар на кюлчета в Обединеното кралство и по-нататъшно разширение на критериите за това кой може да бъде глобен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР